16.4.2023

Dvojgólový Martin Boďa: „Ešte musím pracovať na veľa veciach“

Ruža zvíťazila v liptovskom derby 3:0. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity autor dvoch gólov Martin Boďa.

Mužstvo spod Čebraťa malo počas väčšiny domáceho duelu navrch. V 39. minúte skóroval Martin Boďa a ten istý futbalista sa zapísal na streleckú listinu aj desať minút po zmene strán. V 60. minúte mohol skompletizovať hetrik, no Dominik Sváček vyrazil jeho strelu pred Samuela Šefčíka a ten uzavrel skóre na konečných 3:0. Vyhrali sme, máme tri body, čo sme chceli. Dal som góly aj keď ich mohlo byť viac, ale som vďačný aj za tie dva,“ spokojne konštatoval ružomberský útočník.

Ofenzívny hráč bol po záverečnom hvizde vďačný aj svojim spoluhráčom. Pri prvom góle ťažil z výbornej práce Samuela Šefčíka a druhý presný zásah mu ponúkol nezištnou prihrávkou pred odkrytú časť brány Lukáš Fabiš, ktorý sa neulakomil na zakončenie z ťažšej pozície. „Pripravili mi to exkluzívne. Myslím, že to by už dal každý. Ďakujem im za to,“ pochválil Martin Boďa svojich spoluhráčov.

Hostia hrozili najmä v rozmedzí 15. a 20. minúty, kedy Mihajilo Popović mieril tesne vedľa a o chvíľu to poriadne horelo pred domácou bránou po rohovom kope Christiána Steinhübela, lenže Richard Bartoš nožničkami nenamieril medzi žrde a ďalšie dve strely hostí zblokovala domáca obrana. Následne za stavu 3:0 mierili nad brvno Ľuboslav Laura a Christián Steinhübel. Celý týždeň sme sa na nich pripravovali. Vedeli sme zhruba ako budú hrať a snažili sme sa eliminovať ich silné stránky. Myslím si, že sa nám to podarilo a zaslúžene sme vyhrali,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom osemnásť.

Ruža mala okrem troch gólov množstvo ďalších príležitostí. Ocitli sa v nich Kristóf Domonkos, Lukáš Fabiš, Tomáš Bobček, Matej Madleňák, no najmä včerajší dvojgólový strelec. Ktorá z nepremenených šancí ho najviac trápila? Najviac ma mrzí tá, čo som bol pred brankárom a ľavačkou som netrafil bránu,“ spomenul si Martin Boďa na 21. minútu, kedy ho Samuel Šefčík vysunul do samostatného úniku, lenže zoči-voči vybehnutému brankárovi namieril tesne vedľa vzdialenejšej žrde.

Útočník tímu spod Čebraťa má za sebou náročné obdobie. Minulú jar ho na takmer rok vyradilo zo zápasového rytmu nepríjemné zranenie. Po vyliečení sa, musel nanovo zabojovať o miesto v základnej zostave a teraz prišla vzpruha v podobe dvoch presných zásahov. Je to lepšie každým týždňom. Koleno drží. Musím si zaklopať, ale bude to lepšie. Ešte to nie je taká forma akú by som chcel, ani ten herný prejav. Ešte musím pracovať na veľa veciach, ale myslím, že sa do toho dostanem,“ povedal Martin Boďa.

V sobotu sa prišli pozrieť na Martina Boďu viacerí rodinní príslušníci a po zápase museli byť spokojní. „Ak mám povedať pravdu, tušil som, že dám gól, ale netušil som, že budú dva,“ s radosťou v hlase prezradil ružomberský útočník a ďalej pokračoval: „Myslím, že to bol po zranení zatiaľ môjnajlepší výkon. Dúfam, že sa mi bude takto dariť a hlavne, že sa bude dariť tímu.“

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK