22.4.2023

Dominik Ťapaj: „V každom zápase chceme potvrdiť, že sme najlepší v skupine“

Ruža v šiestom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy vyhrala na svojom štadióne nad Trenčínom 4:1. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity brankár Dominik Ťapaj.

Liptáci boli počas celého stretnutia aktívni, za čo prišla odmena v podobe gólov Tomáša Bobčeka, Kristófa Domonkosa, Štefana Gereca a Marka Kelemena. Okrem presných zásahov si mužstvo vypracovalo aj ďalšie šance, ktoré zostali nevyužité. „Do každého zápasu ideme s tým, že chceme potvrdiť, že sme najlepší v skupine a tiež s tým, že chceme vyhrať. Myslím si, že sme boli lepší až na tú päť-desať minútovku, čo Trenčín strelil gól a trošku nás zatlačil, ale keď prišla červená karta, boli sme podľa mňa jediné mužstvo na trávniku,“ pochválil ružomberský gólman svojich spoluhráčov.

Aj keď mali Ružomberčania hernú prevahu a viac príležitostí, viackrát musel svoje kvality potvrdiť aj domáci brankár. V 19. minúte, ešte za bezgólového stavu, vyrážal nebezpečnú strelu Philipa Azanga a v závere stretnutia ho sympatickým pokusom z väčšej vzdialenosti preveril Filip Bainović. Na to tam som, aby som aj chytil nejaký ten gól a pomohol mužstvu. Som rád, že som mohol pomôcť mužstvu,“ skonštatoval Dominik Ťapaj.

Strážca ružomberskej svätyne kapituloval raz a to v 58. minúte, kedy ho prekonal Artur Gajdoš, ktorého prudká strela spoza šestnástky sa od žrde odrazila do siete. Prepadli sme tam. Nestihli sme sa vrátiť. Potom Gajdy už iba vystrelil a perfektne mu to sadlo. Asi to bude zase gól mesiaca,“ povedal mladý brankár, ktorý okrem vzájomných zápasov dopraje trenčianskemu strelcovi gólovú radosť: „Sme kamaráti a prajem mu len to najlepšie.“

Ruža po domácej výhre 4:1 naďalej kraľuje druhej šestke. Perspektívneho gólmana tešil okrem víťazstva aj ďalší úspešný štart v A mužstve. Keby ste mi pred sezónou povedali, že už budem mať na jar piaty štart, tak by som vám povedal, že ste sa zbláznili. Konkurencia je veľká. Keďže sa zranil Ivo, dostali sme šancu ja a Tomáš. Sme vyrovnaní brankári a šancu dostávame spravodlivo,“ zamyslel sa futbalista obliekajúci dres s číslom jeden.

Pod Čebraťom sú momentálne veľmi vyrovnaní brankári a je ťažké tipovať, kto z nich dostane priestor medzi žrďami. Aké sú vzťahy medzi ružomberskými gólmanmi? Určite je medzi nami tromi rivalita, ale všetci sa navzájom podporíme a držíme palce tomu brankárovi, ktorý ide do brány, aby pomohol mužstvu,“ prezradil Dominik Ťapaj, pričom bol konfrontovaný aj s otázkou, či uvažuje nad miestenkou v slovenskej „dvadsiatke“ na blížiacich sa Majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie: Stále makám a už bude na tréneroch a vedení, či sa ma rozhodnú zobrať, ale bol by som šťastný, keby som tam išiel.“

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK