26.4.2023

Samuel Šefčík podpísal novú zmluvu

Predstavitelia futbalového klubu MFK Ružomberok sa dohodli na novej zmluve so Samuelom Šefčíkom.

Momentálne 26-ročný stredopoliar v minulosti pôsobil ako mládežník v Senci, Senici, Slovane Bratislava, Gabčíkove aj v španielskom klube Alboraya U.D., odkiaľ sa vrátil do bratislavského Slovana. V apríli 2016 si pripísal prvý štart vo Fortuna lige, keď v drese klubu z hlavného mesta nastúpil práve na zápas s Ružomberkom. Ako hráč Slovana neskôr hosťoval v Senici. V roku 2018 prestúpil do českého klubu FC Vysočina Jihlava a od augusta 2019 pôsobil v Nitre, kde bol stabilnou súčasťou stredovej formácie.

Následne v lete 2021 viedli jeho kroky do Ružomberka. Od začiatku ukazoval, že bude platnou posilou pre mužstvo, no jeho futbalový rast pribrzdili nepríjemné zranenia. Napriek tomu vstúpil do jarnej časti aktuálnej sezóny najlepším možným spôsobom, keď štyrikrát skóroval a bol zapojený aj do ďalších gólových akcií ružomberského celku. Samuel Šefčík je zároveň asistentom trénera pri našich prípravkároch, kde je veľkým vzorom pre malých futbalistov. Teraz svoje pôsobenie pod Čebraťom predlžuje do 31. mája 2025.

Tešíme sa, že šikovný ofenzívny stredopoliar bude naďalej súčasťou nášho klubu. Veríme, že nám aj v nasledujúcich ročníkoch pomôže gólmi a asistenciami.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK