28.4.2023

Preview: „Chceme nadviazať na posledné zápasy“

V sobotu 29. apríla 2023 o 18:00 odohrá Ružomberok v Zlatých Moravciach siedme kolo nadstavbovej časti Fortuna ligy s domácim ViOnom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

V minulom kole Ruža na svojom trávniku zdolala Trenčín gólmi Tomáša Bobčeka, Kristófa Domonkosa, Štefana Gereca a Marka Kelemena 4:1. Sme radi, že ten výkon bol z našej strany veľmi kvalitný. Nadviazali sme na posledné stretnutie s Mikulášom a myslím si, že sme proti ešte lepšiemu súperovi vedeli zlepšiť náš výkon. Teší nás, že to, čo sme trénovali v týždni, sme aj preniesli na ihrisko,“ zhodnotil tréner predchádzajúci duel.

Liptáci majú momentálne na svojom konte štyridsaťštyri bodov a patrí im siedma pozícia. Od ôsmej priečky, na ktorej sa nachádzajú Michalovce, ich delí jedenásť bodov. V nasledujúcom kole si tak môžu definitívne zaistiť prvenstvo v druhej šestke, znamenajúce možnosť zabojovať v baráži o účasť v Európskej konferenčnej lige UEFA. Baráž sa odohrá za predpokladu, ak víťaz Slovnaft Cupu skončí vo Fortuna lige medzi tromi najlepšími tímami.

Ružomberčanov cez víkend čaká cesta do Zlatých Moraviec, ktoré doteraz získali dvadsaťsedem bodov a sú na jedenástom mieste. ViOn má síce pred posledným Liptovským Mikulášom nedostihnuteľný náskok štrnástich bodov, no ani predposledná pozícia nie je výhodná, pretože ak na nej bude aj po poslednom kole, musí zotrvanie vo Fortuna lige obhájiť barážou s druhým tímom z 2. ligy. Zlaté Moravce však strácajú len bod na desiatu Skalicu a dva body na deviaty Trenčín, takže stále majú veľkú šancu vyhnúť sa nepríjemnostiam.

Liptáci sViOnom v základnej časti dvakrát remizovali zhodným výsledkom 2:2. V nadstavbe ho na svojom štadióne zdolali 2:0.„Pravdepodobne nám ten súper doteraz moc nesedel. Zvyčajne sa to skončilo remízou, ale tento rok sme s nimi začali víťazstvom. Dúfam, že nadviažeme na tieto posledné zápasy. Ak sa nám bude dariť využívať naše silné stránky, tak si myslím, že by sme mohli byť úspešní aj v Zlatých Moravciach,“ povedal Peter Struhár.

Zo zdravotných dôvodov nebudú môcť do duelu zasiahnuť Ivan Krajčírik a Matej Kochan. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, TASR, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK