5.5.2023

Preview: V sobotu doma privítame Skalicu

V sobotu 6. mája 2023 o 18:00 odohrá Ružomberok domáci zápas ôsmeho kola nadstavbovej časti Fortuna ligy so Skalicou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža si v minulom kole pripísala prvú prehru v nadstavbe, keď prehrala s ViOnom 0:1. Liptáci sa paradoxne vzápätí dozvedeli, že s definitívnou istotou obsadia čelnú pozíciu v nadstavbovej skupine. Sme nespokojní s tým, že sme v Zlatých Moravciach nebodovali, lebo sme nevedeli celozápasovú prevahu pretaviť do gólu. Vo finálnej fáze sme nemali požadovanú kvalitu na to, aby sme sa strelecky presadili. Šance, ktoré sme si vytvorili sme neriešili efektívnym spôsobom, tak nás súper trestal ojedinelým rýchlym brejkom, ktorý zakončil gólom. V hre pozitívne hodnotím to, že sme súpera vedeli zatlačiť na vlastnú polovicu ihriska a mali sme vysoké percento držania lopty. Po zápase sme boli spokojní a šťastní, že sme predčasne vybojovali miestenku na barážové zápasy o európsky pohár,“ spomenul si tréner na predchádzajúci víkend.

Ružomberok má na svojom konte 44 bodov a patrí mu siedma, v skupine o záchranu najvyššia možná pozícia. Keďže ôsme Michalovce majú o jedenásť bodov menej, už je definitívne isté, že mužstvo spod Čebraťa v tabuľke nemôže klesnúť na nižšiu priečku a za predpokladu, ak sa Spartak Trnava umiestni v prvej trojke, odohrá baráž o účasť v Európskej konferenčnej lige UEFA. V minulom kole o tom rozhodlo víťazstvo Skalice nad Michalovcami 3:2. Práve Skalicu privítajú Ružomberčania v sobotu na svojom trávniku. Klub zo Záhoria doteraz získal 31 bodov, nachádza sa na deviatom mieste a je výrazne namočený do záchranárskych prác, keďže pred desiatymi Zlatými Moravcami aj jedenástym Trenčínom má náskok jediného bodu.

Liptáci sa s týmto súperom stretli v aktuálnom ročníku už štyrikrát. V základnej časti Fortuna ligy ho dvakrát zdolali zhodným výsledkom 2:0, no v Slovnaft Cupe bola úspešnejšia Skalica, keď napriek červenej karte a enormnému ružomberskému tlaku remizovala 1:1 a na následné pokutové kopy postúpili Záhoráci. Prvý nadstavbový súboj týchto dvoch tímov sa v Skalici skončil remízou 1:1. Čaká nás ťažký zápas s kompaktnou Skalicou, ktorá určite bude chcieť u nás bodovať vzhľadom k záchrane v lige. Preto si musíme dať pozor na ich individuality v podobe Yaa a Fábryho. Musíme byť kvalitnejší v defenzíve a efektívnejší v ofenzíve,“ predostrel plán na blížiaci sa domáci súboj Peter Struhár.

Zo zdravotných dôvodov nebude môcť do duelu zasiahnuť Matej Kochan. Tomáš Bobček nemôže odohrať jeden súboj kvôli piatim žltým kartám. Otázny je štart Ivana Krajčírika. Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý si môžete prečítať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť, TASR

ZDIEĽAJ ČLÁNOK