12.5.2023

Preview: Odohráme posledný domáci zápas v sezóne

V sobotu 13. mája 2023 o 16:30 odohrá Ružomberok domáci zápas deviateho kola nadstavbovej časti Fortuna ligy s Michalovcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža v minulom kole na svojom štadióne prehrala so Skalicou 1:2. Posledný zápas nám nevyšiel. Dali sme príležitosť hráčom, ktorí boli buď zranení alebo nehrávali takú minutáž, akú by sme si predstavovali my a možno aj oni. Takže sme ich chceli vidieť v súťažnom zápase a potvrdilo sa nám, že aktuálne niektorí nie sú v tej forme, akú by sme potrebovali na baráž. V zápase sme urobili individuálne chyby, za ktoré nás súper trestal. Musím povedať, že v útoku sme neboli dostatočne kvalitní a nevedeli sme sa presadiť,“ zhodnotil tréner predchádzajúci duel.

Liptáci doteraz získali 44 bodov a v ligovej tabuľke im patrí siedme miesto, pričom o čelnú pozíciu v druhej šestke už nemôžu prísť, keďže dve kolá pred koncom nadstavby majú o desať bodov viac ako ôsma Skalica. V prípade ak sa Spartak Trnava umiestni v prvej trojke, mužstvo spod Čebraťa si zahrá baráž o účasť v Európskej konferenčnej lige UEFA. V každom prípade Ružu čaká v sobotu posledný domáci súboj v sezóne, keď v predposlednom kole doma privíta Michalovce. Tím zo Zemplína si zatiaľ pripísal 33 bodov a v tabuľke mu patrí deviate miesto, pričom stráca jeden bod na ôsmu Skalicu, má rovnaký počet bodov ako desiaty Trenčín a dva body navrch oproti jedenástym Zlatým Moravciam.

Ružomberčania hrali v tejto sezóne s Michalovcami zatiaľ trikrát. V základnej časti s nimi na Zemplíne remizovali 1:1 a doma vyhrali 1:0. Zatiaľ jediný vzájomný duel v nadstavbe sa na východe Slovenska skončil remízou 2:2. Vnímame, že je to náš posledný domáci zápas. Chceme sa odvďačiť tým fanúšikom, ktorí chodili počas celej sezóny a stáli za nami či už v dobrých alebo zlých časoch. V sobotu by sme sa im chceli poďakovať naším výkonom. Čakajú nás Michalovce, ktoré vieme, že sú v neľahkej situácii a nebude vôbec jednoduché ich zdolať,“ povedal Peter Struhár.

Zo zdravotných dôvodov nebude môcť do duelu zasiahnuť Matej Kochan. Otázny je štart Olivera Luterána. Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK