14.5.2023

Samuel Šefčík: „Viem čím som si prešiel“

Na domácom víťazstve nad Michalovcami 2:0 mal výrazný podiel Samuel Šefčík, ktorý najskôr prihral na gól Mateja Madleňáka a následne sám skóroval.

Väčšinu času mali prevahu Liptáci, lenže dlho sa nedostávali do výraznejšej príležitosti, s výnimkou nebezpečnej hlavičky Martina Chriena. Na konci prvého a v úvode druhého polčasu začal hroziť aj súper, pričom dvakrát nebezpečne zakončoval Matúš Marcin a v nádejnej pozícii minul bránu Matúš Begala. Myslím si, že prvý polčas bol z obidvoch strán trošku ustráchaný. Bolo tam veľa nepresností. Málo príležitostí. Vedeli sme, že Michalovce to nebudú chcieť dať zadarmo. Potom ako sa nám podarilo dať prvý gól, už sa to celé nejako otvorilo. Mali sme viac šancí ako súper a dominovali sme,“ zhodnotil duel ružomberský stredopoliar.

Na domácej strane sa dostal k niekoľkým zakončeniam Štefan Gerec, ale aktuálne najlepšiemu strelcovi tímu spod Čebraťa sa z neľahkých pozícií nepodarilo skórovať. Tribúny si mohli prvýkrát schuti zakričať „gól“ v 63. minúte, kedy Samuel Šefčík naservíroval loptu Matejovi Madleňákovi a ten ju pohodlne dokopol do odkrytej časti brány. Videl som, že sa ide celkom sľubne vyvíjať útok po ľavej strane, že sa bude centrovať, ale počkal som si na zadnej tyči. Väčšinou sa to snažím zatvárať bližšie, ale počkal som si za tým obrancom, ktorý ma nevidel a v podstate som to tam dal tak v behu pred bránu. Matej Madleňák stál dobre a už to len dorazil,“ spomenul si Samuel Šefčík.

Už po deviatich minútach sa Ružomberčania tešili druhýkrát. Tentokrát Viktor Úradník prihral Samuelovi Šefčíkovi, ktorý vypálil spoza šestnástky k vzdialenejšiemu hornému rohu a zvýšil stav na končených 2:0. Videl som, že je tam veľa priestoru a že je tam priestor na ľavú nohu. Myslím si, že po zranení som sa ľavú nohu naposúval dosť, už je v nej sila, tak som to skúsil a padlo to. Som rád,“ opísal futbalista obliekajúci dres s číslom desať svoj presný zásah.

26-ročný stredopoliar má za sebou neľahké obdobie, no aktuálne mu futbal ukazuje svoju podstatne krajšiu tvár. Po náročnom zranení vstúpil do jarnej časti ako sa patrí. Šesťkrát skóroval a mal prsty aj v ďalších góloch tímu spod Čebraťa. Som veľmi rád. Viem čím som si prešiel. Veľa som si prežil pri jednom aj druhom zranení. Nebolo to ľahké a aspoň vidím, že sa to dá dosiahnuť tvrdou robotou a koncentrovaním sa,“ povedal Samuel Šefčík.

Liptáci v poslednom domácom stretnutí končiaceho sa ročníka vyhrali nad Michalovcami 2:0. Budúci víkend cestujú do Popradu, kde odohrajú posledné kolo nadstavby s Liptovským Mikulášom a keďže Trnava v sobotu vyhrala nad Podbrezovou 3:0, je definitívne isté, že budú hrať aj baráž o účasť v Európskej konferenčnej lige UEFA. Úprimne som si aj myslel, že Trnava si to uhrá. Je to dobré mužstvo. Dve prehry po sebe by podľa mňa nedopustili a tretie miesto nebudú chcieť vypustiť. Takže som s tým už predbežne rátal. Samozrejme my sa staráme sami o seba. Chceme sa čo najlepšie pripraviť na baráž,“ prezradil ružomberský futbalista.

Ruža sa v baráži predstaví na pôde štvrtého tímu a víťaz tohto stretnutia bude hrať s úspešnejším z duelu medzi piatym a šiestym družstvom. O poslednú miestenku do pohárovej Európy sa okrem Liptákov uchádzajú Podbrezová, Banská Bystrica a Žilina. „Myslím si, že je to veľmi vyrovnané. Tak ako nám veľmi tesne ušla prvá šestka, tak to bude aj teraz veľmi vyrovnané a tesné. Podľa mňa budú rozhodovať detaily, ale to už uvidíme potom. Snažíme sa na to čo najlepšie pripraviť,“ dodal Samuel Šefčík.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK