14.5.2023

Ivan Krajčírik sa po zranení vrátil do brány

V predposlednom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy premiérovo v tomto roku strážil bránu tímu spod Čebraťa brankár Ivan Krajčírik a Ruža vyhrala nad Michalovcami 2:0.

Ružomberský gólman si ešte počas zimnej prípravy zlomil malíček na ruke, čo je zvlášť pre brankára nepríjemná komplikácia. Všetci lekári hovorili, že to bude trvať asi tri mesiace. Hojilo sa to trošku pomalšie. Škoda. Bol to nevinný zákrok na tréningu. Stáva sa,“ povedal Ivan Krajčírik a ďalej pokračoval:Som rád, že som späť. Užil som si ten zápas. Snažil som sa dať do toho všetko.“

Najskúsenejší z brankárov klubu spod Čebraťa sa už dlhšie v rámci možností zapájal do tréningového procesu a minulý víkend odchytal stretnutie v Rimavskej Sobote. „Bol som tu na štadióne. V podstate aj všetky procedúry som robil tuná. Potom po nejakom mesiaci som sa už pripojil k tímu ako hráč, takže som s nimi trénoval,“ prezradil futbalista obliekajúci dres s číslom tridsaťpäť.

Počas svojej absencie na trávniku sledoval počínanie v súťažných dueloch A mužstva svojich dvoch mladších kolegov Dominika Ťapaja a Tomáša Frühwalda. „Domino je šikovný chalan a myslím si, že keby chytal možno aj viac zápasov, tak by mal určite ešte viac sebavedomia,“ pochválil Dominika Ťapaja a dodal: Konkurencia je dobrá, ale ja sa vždy sústredím sám na seba. Neberiem konkurenciu do hlavy. Vždy chcem podať stopercentný výkon. Čo sa týka Tomáša tak si myslím, že mal aj horšie zápasy aj lepšie, ale stále chytal dobre.“

Sobotný duel dopadol podľa predstáv. Ruža vyhrala gólmi Mateja Madleňáka a Samuela Šefčíka 2:0 a Ivan Krajčírik si pri prvom jarnom štarte vo Fortuna lige pripísal čisté konto. „Chalani naozaj hrali dobre celý zápas. Možno sme mali trošku nepresností v prvom polčase a možno sme mohli vyhrať aj vyšším rozdielom. Myslím si, že je to zaslúžené víťazstvo,“ zhodnotil duel 22-ročný gólman.

Okrem dvoch strelených gólov mali viac šancí domáci futbalisti. No niekoľkokrát to horelo aj pred domácou bránou. Na konci prvého polčasu zastúpil Ivana Krajčírika na bránkovej čiare Lukáš Fabiš, keď nepustil do siete strelu Matúša Marcina a krátko po zmene strán vyrazil ružomberský brankár zakončenie toho istého hráča hostí. Na sebavedomí by mu mohol pridať hlavne zákrok z nadstaveného času, kedy sa pred ním ocitol v šanci Adekunle Issa a Ivan Krajčírik nohou vyrazil jeho strelu. Pre mňa je dôležitý taký zákrok na konci, že bola koncentrácia deväťdesiat minút a som za to rád,“ povedal Ivan Krajčírik.

Po včerajšku má Ruža definitívne isté, že si po skončení nadstavby zahrá baráž o účasť v Európskej konferenčnej lige UEFA. O poslednú miestenku v pohárovej Európe sa tiež uchádzajú Podbrezová, Banská Bystrica a Žilina. Všetci tu sme chceli hrať baráž. Takže sme radi a urobíme všetko pre to, aby sme sa pobili o miestenku v pohárovej Európe. Sú to takí vyrovnaní súperi a myslím si, že aj my. V podstate všetky štyri tímy sú vyrovnané,“ dodal brankár tímu z dolného Liptova.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK