5.7.2023

Peter Tomko po víťazstve nad Pohroním

Po utorňajšom prípravnom stretnutí, v ktorom Ruža na svojom štadióne zdolala Pohronie 2:1, sa s nami podelil o svoje pocity hlavný tréner A mužstva Peter Tomko.

O góly tímu spod Čebraťa sa postarali Adrián Macejko a Kristóf Domonkos. Mali sme posledný zápas, kde sme prerotovali všetkých hráčov po dva a pol týždni dobrej prípravy. Čiže bolo to cítiť hlavne na pohybe, ale myslím si, že sme to aj čakali a chalani dva týždne dobre potrénovali. Včera nebol optimálny pohyb, ale ukázalo nám to veľa dobrých vecí aj okienka, na ktorých musíme popracovať. Verím, že do prvého majstráku budeme pripravení,“ zhodnotil tréner.

Súper v utorok viackrát pohrozil, vypracoval si viaceré nádejné šance. Najmä niekdajší ružomberský hráč Štefan Pekár viackrát preveril domácich brankárov. V 68. minúte Peter Mazan strelil kontaktný gól a Pohronie miestami pôsobilo na trávniku ako pohyblivejšie mužstvo. Presne tak. Riešili sme to aj s trénerom z Pohronia, oni zase mali taký zápas s Košicami, kde tiež po dvoch týždňoch prípravy vyzerali trošku pomalšie. Teraz zase my po dobre odtrénovanom dva a pol týždni. Čiže ten pohyb nebol optimálny, ale s tým sme aj rátali,“ doplnil Peter Tomko.

Ruža má za sebou polovicu prípravných stretnutí, v ktorých si pripísala výhry nad Kroměřížom 3:1, Košicami 3:2 a Pohroním 2:1. Teraz vycestuje za svojimi súpermi, keď si v Česku zmeria sily s Karvinou a následne v Poľsku s tamojšou Cracoviou Krakov ako aj s ukrajinským klubom Zorya Luhansk. Určite už nebudeme striedať dvadsať hráčov. Posledné tri zápasy budeme chcieť smerovať k prvému ligovému duelu,“ prezradil svoje zámery šéf ružomberského realizačného tímu.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK