20.7.2023

Marián Chobot prichádza do Ružomberka

Predstavitelia futbalového klubu MFK Ružomberok sa dohodli na spolupráci so stredopoliarom Mariánom Chobotom.

Momentálne 23-ročný hráč spravil prvé futbalové kroky v TJ Zlatý Klas Urmince, odkiaľ už ako mládežník hosťoval v Topoľčanoch a neskôr v Nitre, kam napokon prestúpil v jeseni 2012. V mužstve spod Zobora sa časom prepracoval až do seniorského tímu, kde zasiahol do 69 ligových duelov, v ktorých strelil sedem gólov a pripísal si štyri asistencie. V lete 2021 prejavil záujem o služby rýchlonohého krídelníka Slovan Bratislava.

Ako hráč klubu z hlavného mesta odišiel na hosťovanie do Zlatých Moraviec, kde absolvoval úvodných sedem duelov, strelil jeden gól, no žiaľ práve v súboji s naším mužstvom sa nepríjemne zranil. Počas minulého ročníka nastúpil do 23 stretnutí rezervy Slovana Bratislava v 2. lige, kde dal tri góly, keď skóroval v zápasoch s Pohroním, Trebišovom a Prešovom.

Bývalý slovenský reprezentant do dvadsaťjeden rokov podpísal v Ružomberku zmluvu na najbližšie dve sezóny. Veríme, že pre Mariána Chobota nastal pravý čas vrátiť sa do najvyššej súťaže a vzájomná spolupráca bude prospešná pre obidve strany!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK