29.7.2023

Preview: „Chceme mať dobrý vstup do súťaže“

V nedeľu 30. júla 2023 o 18:00 vstúpi Ružomberok do nového ročníka, keď si v prvom kole Niké ligy pod Dubňom zmeria sily so Žilinou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Tomkom.

Ruža v príprave zaznamenala štyri víťazstvá a dve prehry, pričom v generálke na ligu zvíťazila nad tretím tímom uplynulej sezóny najvyššej ukrajinskej súťaže FC Zorya Luhansk, ktorý sa predstaví v play off Európskej ligy. Príprava prebehla rýchlo. Bola hektickejšia tým, že bolo viac odchodov. Potom sme dlhšie čakali na príchody. V globále sme ale spokojní. Samozrejme tie výsledky odzrkadľujú kvalitu súperov, s ktorými sme hrali, ale v konečnom dôsledku až liga ukáže ako sme sa pripravili,“ zhodnotil tréner predchádzajúce stretnutia.

Liptáci vstúpia do sezóny nedeľným duelom v Žiline. Šošoni už pred začiatkom nového ročníka Niké ligy odohrali tri súťažné stretnutia v Európskej konferenčnej lige UEFA, keď po dvoch výhrach zhodne 2:1 postúpili cez estónsku Levadiu Tallin. Následne v prvom súboji druhého predkola podľahli favorizovanému belgickému klubu KAA Gent 1:5 a o osude tohto dvojzápasu je už zrejme rozhodnuté.

Ružomberčania aktuálnemu súperovi v uplynulej sezóne dvakrát podľahli v základnej časti a následne aj vo finále play-off o poslednú miestenku do pohárovej Európy, kedy pod Dubňom prehrali 1:3. „Sústredíme sa na prvé kolo. Chceme mať dobrý vstup do súťaže. Je jedno či je to Žilina alebo iný tím. Toto pre nás nehrá podstatnú úlohu. Celú prípravu sme sa bavili o tom, že chceme mať dobrý vstup do súťaže a tam sme smerovali našu prípravu,“ skonštatoval Peter Tomko.

Zo zdravotných dôvodov nebude môcť do duelu zasiahnuť Tomáš Bobček. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: TASR, Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK