3.8.2023

Preview: V prvom domácom zápase privítame Skalicu

V piatok 4. augusta 2023 o 20:30 odohrá Ružomberok domáci zápas druhého kola Niké ligy so Skalicou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Tomkom.

Ruža vstúpila minulý víkend do nového ročníka prehrou v Žiline, keď sa o jediný presný zásah mužstva spod Čebraťa postaral Kristóf Domonkos. „Myslím si, že náš plán bol dodržaný do šesťdesiatejpiatej minúty s tým, že sme upustili niektoré veci na ihrisku, na ktoré si budeme musieť do budúcna dať pozor a ktoré nás následne dobehli. Po druhom inkasovanom góle sme už nestíhali Žiline. Z tohto zápasu by som nepanikáril. Je to prvý zápas. Minulú sezónu tam prehral Slovan 1:4. Majú ak nie najlepšiu, tak jednu z najlepších akadémií a liaheň mladých hráčov na Slovensku. Čiže majú kvalitu a presvedčili sme sa o nej aj my. Verím tomu, že najbližší zápas s nimi už bude vyzerať inakšie,“ zhodnotil tréner.

V piatok sa Ružomberčania predstavia prvýkrát na svojom trávniku, keď doma privítajú Skalicu, ktorá v minulom kole vyhrala nad Zlatými Moravcami 2:0. Ruža s týmto súperom počas predchádzajúceho ročníka v základnej časti dvakrát vyhrala zhodne 2:0, v nadstavbe s ním remizovala 1:1 a prehrala 1:2. Liptáci si so Záhorákmi taktiež zmerali sily aj v osemfinále Slovnaft Cupu, kedy si vytvorili veľké množstvo šancí, no duel sa skončil remízou 1:1 a na následné pokutové kopy postúpila Skalica.

Čo bude treba v piatok zmeniť oproti prvému kolu so Žilinou? „Bude to úplne iný zápas. Nerád rozprávam o nejakých zmenách. Bol to prvý zápas, teraz to bude prvý domáci zápas, druhé kolo, čiže pracujeme na nejakých veciach. Samozrejme musí si všetko sadnúť. Dochádza aj k prestavbe tímu, čiže všetky tieto veci musia do seba zapadnúť a potom môžeme hovoriť, že či sa niektoré veci posúvajú alebo nie,“ povedal Peter Tomko pred súbojom so Záhorákmi.

Dobrou správou je súčasný zdravotný stav mužstva. „Momentálne všetci hráči už trénujú, takže k dispozícii budeme mať všetkých hráčov a kto nastúpi uvidíme podľa aktuálnej formy pred zápasom,“ prezradil šéf ružomberského realizačného tímu.

Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Nova Sport a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, TASR

ZDIEĽAJ ČLÁNOK