5.8.2023

Štefan Gerec mal výrazný podiel na víťazstve

Po prehre z úvodného kola Niké ligy v Žiline si Ruža doma napravila chuť, keď v druhom kole vyhrala nad Skalicou 2:1. O svoje pocity sa s nami podelil Štefan Gerec, ktorý sa na víťazstve podieľal gólom a asistenciou.

Vstup do stretnutia nebol vôbec podľa predstáv mužstva spod Čebraťa. Záhoráci sa do Liptákov od úvodu zahryzli, vypracovali si viaceré šance a už v 11. minúte po rohu Martina Mášika hlavou skóroval Oliver Podhorin. Ružomberčania sa síce následne snažili o vyrovnanie, no viaceré sľubné prihrávky a centre od aktívneho Mariána Chobota nezužitkovali na ohrozenie brány. Prvý polčas nám vôbec nevyšiel. Boli sme pomalí s loptou. Nevyhrávali sme osobné súboje, nemali sme ani odrazené lopty. Cez prestávku sme si povedali v šatni v čom je chyba. Myslím si, že v druhom polčase sme začínali využívať odrazené lopty aj súboje. Boli sme nebezpeční pred súperovou bránou a našťastie sme využili dve šance,“ skonštatoval ružomberský útočník.

Do druhého dejstva vstúpili Liptáci s dvomi zmenami, keď do hry prišli Samuel Šefčík a Samuel Lavrinčík. Zvlášť prvý menovaný mal jednoznačné ofenzívne úlohy. Od začiatku polčasu ho na trávniku bolo poznať a prichádzali čoraz väčšie domáce príležitosti. Je dobrý v hre jeden na jedného, čo aj ukázal. Podržal loptu, zacentroval, takže výborne,“ pochválil Štefan Gerec ofenzívneho stredopoliara obliekajúceho dres s číslom desať.

Práve Samuel Šefčík v 55. minúte poslal center, ktorý netradične hlavou upratal do siete Štefan Gerec. „Išiel som do tej lopty s tým, že to chcem trafiť a našťastie som to trafil tak, že bol z toho gól,“ povedal tridsaťročný útočník a ďalej pokračoval: „Inou hlavičkou by som asi ani nedal gól, keďže tam boli stopéri o hlavu vyšší. Takže ostala len takáto rybička.“

Ruža následne išla za kompletným obratom. V 71. minúte Matěj Luksch vyrazil strelu Samuela Lavrinčíka pred Štefana Gereca, ten sa neulakomil na strelu a prihral pred odkrytú bránu Kristófovi Domonkosovi, ktorý bez problémov strelil druhý gól mužstva spod Čebraťa. Pred druhým gólom bola výborná strela. Brankár to vyrazil. Videl som Kristófa voľného pred bránou, tak som mu to tam dal,“ povedal Štefan Gerec.

V ďalšom priebehu si ešte hostia vypracovali niekoľko šancí na vyrovnanie, ale strelu Jána Vlaska odkopol spred bránkovej čiary Ján Maslo, nebezpečné zakončenie Martina Mášika vyrazil spod brvna Ivan Krajčírik a Denis Baumgartner pálil tesne nad brvno. V päťminútovom nadstavenom čase si už Liptáci bez problémov postrážili tesný náskok a zvíťazili nad Skalicou 2:1.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK