11.8.2023

Preview: V sobotu hráme doma s Dunajskou Stredou

V sobotu 12. augusta 2023 o 18:00 odohrá Ružomberok domáci zápas tretieho kola Niké ligy s Dunajskou Stredou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Tomkom.

Ruža po prehre z úvodného kola v Žiline si doma napravila chuť výhrou nad Skalicou 2:1, keď sa po zmene strán postarali o obrat skóre Štefan Gerec s Kristófom Domonkosom. Aké sú pocity ružomberského lodivoda po tomto súboji? Prvý domáci zápas bol úspešný, čiže dojmy sú dobré. Myslím si, že od druhého polčasu sa môžeme odraziť aj do ďalších zápasov. Chalani videli, že keď dobre pracujeme a sme aktívni, tak si vieme vytvoriť tlak, šance aj góly,“ zhodnotil tréner uplynulé meranie síl.

Liptáci majú po dvoch kolách Niké ligy na svojom konte tri body, čo pre nich znamená v ligovej tabuľke šiestu pozíciu, pričom rovnaký počet bodov má aj piata Žilina a štvrtá Skalica. Ich súperom v najbližšom domácom súboji bude so štyrmi bodmi momentálne tretia Dunajská Streda, ktorej sa v pohárovej Európe nedarilo podľa jej predstáv. Navyše v prvom kole Niké ligy si pripísala bezgólovú remízu v Michalovciach, no naposledy doma naplno predviedla svoju silu, keď zdolala Košice 5:2. O ofenzívnej kvalite Dunajskej Stredy sa asi ani netreba baviť. Je veľká. Tam sa ani nebavíme o individualitách, ale o tíme a jeho ofenzívnej sile. Chceme sa dobre pripraviť na tento zápas a využiť naše prednosti, aby sme vedeli využiť niektoré situácie a potrestali súpera,“ povedal Peter Tomko.

V obidvoch predchádzajúcich dueloch novej sezóny mužstvu z tribún výrazne pomáhal fanklub Concordia 1906 a inak tomu nebude ani teraz. Veríme, že naši fanúšikovia budú v sobotu spokojní s predvedenou hrou minimálne tak, ako v druhom polčase súboja so Skalicou. Budeme sa snažiť o aktívne napádanie s tým, že po zisku lopty budeme chcieť byť aktívni aj smerom hore, čiže verím tomu, že divákov bude čakať dobrý, svižný zápas,“ pozval ružomberských priaznivcov na ligové stretnutie šéf realizačného tímu mužstva spod Čebraťa.

Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK