13.8.2023

Kristóf Domonkos: „Ceníme si bod, ale škoda nepremenenej šance“

Ruža v treťom kole Niké ligy doma remizovala s Dunajskou Stredou 1:1. O jediný gól mužstva spod Čebraťa sa postaral Kristóf Domonkos, ktorý po stretnutí predstúpil pred prítomných novinárov.

V úvode Liptáci pohrozili hlavičkami Jána Masla na stred brány, kde bol pripravený Aleksandar Popović a Martina Boďu nad brvno. Potom prebrali iniciatívu hostia. Dvakrát to vyskúšal z uhla Miroslav Káčer, pričom prvé zakončenie nesmerovalo medzi žrde a druhé vyrazil Ivan Krajčírik. Útočník Nikola Krstović mieril spoza šestnástky vedľa horného rohu. Na konci polčasu sa napokon ujali vedenia Ružomberčania, keď Kristóf Domonkos skóroval v treťom stretnutí v rade. Marián Chobot prihrával loptu do stredu šestnástky, Martin Boďa mi ju pustil a trafil som k tyčke,“ opísal svoj gól domáci stredopoliar.

Mužstvo spod Čebraťa tak schádzalo z trávnika po úvodnom dejstva s tesným náskokom. Aké boli inštrukcie od trénera Petra Tomka pred druhým polčasom? Aby sme boli disciplinovaní, koncentrovaní až do konca zápasu. Mali sme aktívnejšie napádať, aby sme to vytlačili vyššie. Súper mal ale kvalitu, podržal loptu na svojich kopačkách, no nedostával sa do veľkých šancí,“ prezradil Kristóf Domonkos.

Po zmene strán sa DAC snažil o vyrovnanie. Ruža mu dlho odolávala, no v 74. minúte Matej Trusa hlavou vyrovnal na 1:1. Následne ten istý hráč z podobnej situácie hlavičkoval tesne vedľa, Ammar Ramadan vystrelil spoza šestnástky nad brvno a Nikola Krstović neprekvapil Ivana Krajčírika pokusom z hranice veľkého vápna. Aj v druhom polčase mohli Liptáci udrieť v samom závere, no strelu Adama Tučného vykopol z bránkovej čiary na rohový kop Márk Csinger. „Už sme to videli v bráne,“ spomenul si na šancu svojho spoluhráča futbalista obliekajúci dres s číslom osem.

Aj po rohu prišla ružomberská šanca, lenže strelu Jána Masla smerujúcu k tyčke vyrazil Aleksandar Popović. Stretnutie sa tak skončilo 1:1. Napriek tomu, že hostia mali veľkú časť duelu hernú prevahu, čistejšie príležitosti si vypracovali Liptáci. Preto ich mohlo právom mrzieť, že nezískali všetky tri body. Ceníme si bod, ale škoda, že sme na konci nepremenili veľkú šancu. Myslím si však, že to bol vyrovnaný zápas. Súper mal loptu na kopačkách, čo sme vedeli aj pred zápasom, že to tak bude, ale nemal väčšie šance,“ zhodnotil Kristóf Domonkos.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK