18.8.2023

Preview: V sobotu hráme v Trenčíne

V sobotu 19. augusta 2023 o 18:00 odohrá Ružomberok v Trenčíne zápas štvrtého kola Niké ligy. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Tomkom.

Ružomberčania minulý víkend remizovali s Dunajskou Stredou 1:1, keď sa o jediný gól mužstva spod Čebraťa postaral Kristóf Domonkos. Tento futbalista pritom skóroval vo všetkých troch doterajších dueloch aktuálneho ročníka. „Je to pre nás cenný bod, aj keď po posledných minútach sa nám málil. Objektívne si myslím, že hlavne v defenzíve sme pracovali veľmi dobre proti sile akú má Dunajská Streda. Myslím si, že každý v klube a v meste si musí vážiť bod s Dunajskou Stredou,“ vrátil sa tréner k uplynulému súboju.

Ruža sa so ziskom štyroch bodov nachádza na priebežnom siedmom mieste, pričom má rovnaký počet bodov ako šiesta Banská Bystrica a stráca jeden bod na piaty Slovan Bratislava aj na štvrtú Dunajskú Stredu. Naopak, doteraz vybojovala o jeden bod viac ako ôsma Skalica. V sobotu sa mužstvo spod Čebraťa predstaví v Trenčíne. Mužstvo spod hradu Matúša Čáka sa so šiestimi bodmi nachádza na priebežnom treťom mieste.

Aktuálny súper mal výborný vstup do sezóny, keď vyhral v Trnave aj doma s Michalovcami, no v uplynulom kole prehral v Žiline 2:5. „Trenčín má každoročne ofenzívnu kvalitu, ale my budeme chcieť eliminovať jeho silné stránky a využívať tie naše. Musíme sa naň dobre pripraviť. Vieme, že hráme na umelej tráve. To je tiež taký aspekt, ktorý musíme brať do úvahy. Myslím si ale, že tam nejdeme s tým, aby sme sa rozprávali iba o Trenčíne,“ povedal Peter Tomko.

Zo zdravotných dôvodov nebude môcť do duelu zasiahnuť Alexander Selecký. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK