22.8.2023

Preview: Vstupujeme do nového ročníka Slovnaft Cupu

V stredu 23. augusta 2023 o 17:00 odohrá Ružomberok druhé kolo Slovnaft Cupu na trávniku klubu ŠK Dynamo Diviaky. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Tomkom.

Liptáci nemajú za sebou vydarený víkend, keď v štvrtom kole Niké ligy prehrali v Trenčíne 1:4. O výsledku bolo rozhodnuté po sérii rýchlych gólov z prvého dejstva a v závere súboja korigoval výsledok Štefan Gerec. Ruža tak má na svojom konte naďalej štyri body a v tabuľke jej patrí priebežné ôsme miesto. Je to pre nás sklamanie, obrovská facka. Zápas, ktorý bude pre nás slúžiť ako ponaučenie. Myslím si, že tých desať-pätnásť minút čo sme v prvom polčase vybuchli, to by sa nemalo stávať. Budeme na tom pracovať, aby sa to už nestalo,“ skonštatoval tréner.

Po štyroch ligových dueloch prichádza na rad prvé vystúpenie Ružomberčanov v aktuálnom ročníku Slovnaft Cupu. Mužstvo spod Čebraťa cestuje v druhom kole pohárovej súťaže do Diviakov – mestskej časti Turčianskych Teplíc, kde si zmeria sily s klubom ŠK Dynamo Diviaky. Účastník 5. ligy Sever v úvodných dvoch ligových kolách nestačil na svojich súperov, keď podľahol Švošovu 0:6 a Závažnej Porube 1:2. Naopak, v prvom kole Slovnaft Cupu vyhral nad tímom TJ Slovan Magura Vavrečka 2:0.

Okrem semifinále sa všetky kolá Slovnaft Cupu hrajú na jedno stretnutie, inak tomu logicky nie je ani v druhom kole. Pokiaľ by sa nerozhodlo v riadnej hracej dobe, na rad príde penaltový rozstrel. Víťaz duelu bude hrať na v ďalšom kole s úspešnejším zo súboja medzi Zubrohlavou a Námestovom.

Výhodu domáceho prostredia majú Diviaky, no Ruža bude musieť bezpodmienečne potvrdiť pozíciu favorita. Samozrejme tam ideme s cieľom postúpiť. Určite dostanú priestor aj hráči, ktorí hrávajú menej, s tým, aby nám ukázali, že chcú hrať, chcú sa pobiť o miesto v zostave a hlavne je dôležité, aby sme si ukázali aj veci do ofenzívy. Verím tomu, že tak to aj pojmeme a zvládneme ten zápas,“ povedal Peter Tomko, pričom k dispozícii bude mať všetkých hráčov, okrem zraneného Alexandra Seleckého.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK