31.8.2023

Preview: Čaká nás duel v Banskej Bystrici

V piatok 1. septembra 2023 o 17:30 odohrá Ružomberok v Banskej Bystrici šieste kolo Niké ligy s domácou Duklou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Tomkom.

Ruža odohrala zatiaľ posledný duel minulú stredu, kedy gólmi Štefana Gereca, Tomáša Bobčeka, Timoteja Múdreho a Adama Tučného vyhrala v pohárovom súboji s Dynamom Diviaky 4:0 a postúpila do tretieho kola. V ňom si 6. septembra o 16:30 zmeria sily s domácou Zubrohlavou. „Dostali priestor aj hráči, ktorí hrávajú menej. Mohli sme si vyskúšať veci do ofenzívy. Chalani to hlavne prístupom zobrali fajn, čo nás teší. Myslím si, že sme dobre pripravení a verím tomu, že to ukážeme aj v ligovom zápase,“ zhodnotil tréner súboj v Slovnaft Cupe.

Následne mali hráči A tímu o niečo voľnejší program, keďže na základe žiadosti Slovana Bratislava bolo domáce stretnutie s úradujúcim majstrom presunuté na koniec septembra. Ružomberčania sa počas uplynulých dní naplno pripravovali na ďalšie merania síl. Víkend bol voľnejší z toho pohľadu, že sme nehrali zápas. Ináč sme k tomu pristúpili tak, že už v nedeľu sme začali trénovať, aby sme mali klasický mikrocyklus. Čiže aby sme boli maximálne koncentrovaní a pripravení na najbližší zápas,“ prezradil Peter Tomko.

Mužstvo spod Čebraťa má momentálne na svojom konte štyri body a v ligovej tabuľke sa nachádza na deviatom mieste, pričom rovnaký bodový zisk patrí aj ôsmej Skalici a desiatym Košiciam. Oproti Záhorákom majú Liptáci k dobru spomínaný odložený duel. Už v piatok čaká Ružomberčanov súboj v Banskej Bystrici, ktorá v doterajších piatich dueloch získala desať bodov, patrí jej priebežná štvrtá priečka a rovnaký počet bodov má aj tretí Trenčín a druhá Podbrezová.

Dukla potvrdila svoju silu aj minulý víkend, kedy si odviezla veľmi cenné víťazstvo zo Žitného ostrova, keď vyhrala v Dunajskej Strede 2:1. „Banská Bystrica má skúsený káder dlho pokope, čiže majú kvalitu. Musíme tam ísť s rešpektom, ale verím, že aj my s našimi zbraňami budeme môcť ukázať, že máme silu,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Do tréningového procesu mužstva spod Čebraťa sa už po zranení zapája aj Alexander Selecký. Defenzívu zároveň tento týždeň vystužil český obranca Šimon Gabriel. „Prichádza k nám stopér, ktorý má odohrané posledné dve sezóny v druhej českej lige v kvalitných tímoch. Verím tomu, že prichádza hráč, ktorý nám zvýši konkurenciu v obrannej štvorici,“ vyjadril sa Peter Tomko na adresu novej posily.

Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Nova Sport a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK