15.9.2023

Preview: V sobotu doma privítame Košice

V sobotu 16. septembra 2023 o 18:00 odohrá Ružomberok domáci zápas siedmeho kola Niké ligy s Košicami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Tomkom.

Blížiacemu sa duelu s tímom z východu Slovenska predchádzala reprezentačná prestávka, ktorá bola pre mužstvo spod Čebraťa trošku netradičná, keďže Liptáci odohrali v Zubrohlave tretie kolo Slovnaft Cupu a po výhre 3:0 postúpili do ďalších bojov. „Boli sme radi, lebo hráči, ktorí hrali menej mali minutáž, čiže sa mohli zase ukázať. Mohli odohrať dobrý zápas vo veľmi peknom prostredí. Nebol to ľahký zápas. Museli tam ukázať aj kvalitu. Myslím si, že výsledok aj priebeh nasvedčoval tomu, že sme boli aktívni. Chalani k tomu pristúpili tak, ako by mali pristúpiť a kvalita už potom bola na našej strane,“ zhodnotil tréner predchádzajúci súboj.

V reprezentačných výberoch sa predstavili viacerí mladí ružomberskí hráči, z toho aj dvaja členovia A mužstva. Na prípravné stretnutia SR “21“ bol donominovaný Adam Tučný a dres slovenskej „devätnástky“ si obliekol Giuliano Antonio Marek. „Pre Adama Tučného bol dobrou skúsenosťou hlavne ten druhý zápas. Odohral štyridsaťpäť minút proti kvalitnému celku v Dánsku. Verím tomu, že prišiel dobre nachystaný a naladený. Čo sa týka Giuliana Mareka, taktiež odohral kvalitný zápas proti Chorvátom. Mali dobrú minutáž, prišli zdraví, tak verím tomu, že všetko bude v pohode a dobre sa nachystáme na sobotu,“ povedal Peter Tomko.

Ružomberok v aktuálnom ročníku Niké ligy doteraz získal päť bodov a nachádza sa na priebežnom desiatom mieste. Rovnaký počet bodov patrí aj deviatej Trnave a predposledné Zlaté Moravce s poslednými Michalovcami majú o štyri body menej. Ruža v sobotu na svojom štadióne privíta aktuálne ôsme Košice, ktoré vybojovali sedem bodov. Liptáci aj Košičania majú k dobru jeden odložený duel.

Tím z východu Slovenska nemal jednoduchý príchod do najvyššej súťaže, no v posledných dvoch kolách vyhral nad Michalovcami aj Zlatými Moravcami. „Aj keď sú nováčik, majú skúsený tím. Priviedli veľa skúsených a kvalitných hráčov. My sa ale zase pozeráme na naše veci. Počas pauzy sme pracovali na nejakých veciach, čiže budeme ich chcieť vidieť v zápase. Hlavne budeme chcieť vidieť, že sme sa zase vo výkonnosti posunuli dopredu a že výkonnosť sa potom pretaví aj do výsledku,“ dodal Peter Tomko.

Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK