17.9.2023

Ivan Krajčírik s prvým čistým kontom v sezóne

Ružomberok v sobotu vyhral nad Košicami 1:0. Po výhre sa s nami podelil o svoje pocity brankár Ivan Krajčírik.

O výsledku stretnutia rozhodol gól Samuela Šefčíka z desiatej minúty. O sedem minút sa síce hosťom podarilo prekonať ružomberského gólmana, no gól neplatil pre ofsajd. Ďalší priebeh nepriniesol veľa šancí. Ivan Krajčírik musel zasahovať pri strele Oleksandra Golikova. Na opačnej strane si Matúš Kira poradil so zakončením Samuela Šefčíka z priameho kopu aj so strelou Martina Boďu spoza šestnástky.

Ruža vyhrala 1:0 a bol to vôbec prvý ligový zápas v novej sezóne bez inkasovaného gólu. Defenzíva tímu spod Čebraťa už potrebovala vzpruhu v podobe čistého konta. „Určite áno. Nielen pre mňa, ale aj pre chalanov, ktorí sa tam naozaj točili. Tých päť zápasov sa obrana v podstate skladala. Je to pre nás pozdvihnutie a pre sebavedomie je to určite top,“ povedal ružomberský brankár.

V domácej obrane bolo oproti úvodu ročníka poznať zlepšenie. „Myslím, že je v obrane viac života. Viac aj chceme, aj hráme futbal. Nenakopávame stále. Chceme hrať a myslím si, že už máme sebavedomie na to, aby sme po tomto zápase hrali čoraz lepšie,“ pochválil Ivan Krajčírik svojich spoluhráčov a uznanlivo sa vyjadril aj k nedávnej defenzívnej posile Šimonovi Gabrielovi: „Je to naozaj výborný hráč.“

V drese hostí sa predstavili viacerí hráči, ktorí v minulosti pôsobili pod Čebraťom. V základnej zostave boli Boris Turčák, Lukáš Fabiš, Michal Faško, Dominik Kružliak a Lukáš Greššák. Striedali Erik Liener, Miloš Lačný a Kristi Qose. Ako ružomberskí futbalisti vnímali skutočnosť, že hrajú proti toľkým niekdajším spoluhráčom? „Taký je futbal. Každý sa niekam posúva. Niekto ide tam, niekto tam. Ja to nejako nevnímam,“ dodal brankár obliekajúci dres s číslom tridsaťpäť.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK