23.9.2023

Preview: Cestujeme do Trnavy

V nedeľu 24. septembra 2023 o 18:00 odohrá Ružomberok na štadióne Spartaka Trnava ôsme kolo Niké ligy. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Tomkom.

Ruža minulý víkend doma zvíťazila nad Košicami 1:0, keď sa o jediný gól stretnutia postaral Samuel Šefčík. „Sú to veľmi dôležité tri body. Celá kabína si zaslúži pochvalu za prístup k zápasu. V defenzíve sme odohrali jeden z lepších zápasov. Samozrejme v ofenzíve bolo zopár nepresností, ale určite to pramení aj zo zodpovednosti, lebo sme chceli zvládnuť ten zápas. Myslím si ale, že ideme s pokorou od zápasu k zápasu. Vieme, že ešte máme na čom pracovať, ale zvládli sme ho. Zvládli sme ťažký zápas. Pre chalanov v kabíne je to veľmi dôležitý impulz,“ zhodnotil tréner predchádzajúci duel.

Liptáci doteraz získali osem bodov a v ligovej tabuľke im patrí priebežná ôsma pozícia. Rovnaký bodový zisk má ich aktuálny súper siedmy Spartak Trnava a aj šiesty Slovan Bratislava. Naopak, mužstvo spod Čebraťa má o bod viac ako deviata Skalica a desiate Košice. V nedeľu čaká Ružomberčanov v Trnave duel s domácim Spartakom, ktorý v stredu vstúpil do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy UEFA prehrou na pôde bulharského klubu PFK Ludogorec Razgrad 0:4. Napriek spomínanému výsledku nemožno očakávať nič ľahké. Je to účastník pohárových súťaží, čiže sa na neho musíme dobre pripraviť, ale budeme chcieť byť odvážni, agresívni. Verím tomu, že chalani dobre navnímajú veci z tréningu a určite zase budeme chcieť súpera aj niečím zaskočiť,“ povedal Peter Tomko

Do ligového duelu nebude môcť kvôli zraneniu zasiahnuť Juraj Kotula. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK