28.9.2023

Marek Zsigmund: „Ukázali sme, že tu sa nikomu nebude hrať ľahko“

Ružomberok v stredajšej dohrávke piateho kola Niké ligy doma prehral so Slovanom Bratislava 1:2. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity kapitán tímu Marek Zsigmund.

Zatiaľ čo na strane súpera počas úvodného dejstva hrozil najmä Aleksandar Čavrić, Liptáci si vypracovali veľkú šancu v 36. minúte, keď strelu Samuela Šefčíka vyrazil spod brvna Milan Borjan. Ruža bola tímu z hlavného mesta minimálne vyrovnaným súperom. Bol to dobrý zápas z oboch strán. Bolo to také nervózne, ale ukázali sme, že tu sa nikomu nebude hrať ľahko. Myslím, že Slovan bol nervózny, že sme ho držali na dištanc. Samozrejme majú svoju kvalitu, vypracovali si nejaké šance, ale všetci sme sklamaní, že sme nezískali ani jeden bod. Súperovi gratulujem,“ povedal ružomberský stredopoliar.

V 58. minúte poslal hostí do vedenia Aleksandar Čavrić. Na jeho presný zásah odpovedal už po šiestich minútach Martin Chrien. Domácu aktivitu ale zabrzdila situácia zo 68. minúty, kedy bol po druhej žltej karte vylúčený Mário Mrva. Hostia využili výhodu o jedného hráča, keď sa v šestnástke presadil David Strelec a prinavrátil Slovanu tesné vedenie. Mrzí nás to, ale súper mal kvalitu. Strelec ukázal, že je v šestnástke brilantný a urobil to výborne. Rozhodla individuálna kvalita súpera,“ skonštatoval Marek Zsigmund.

V ďalšom priebehu sa Ružomberčania snažili o vyrovnanie. Neraz zatlačili svojho súpera, ktorý si už postrážil tesný náskok a vyrážal do nebezpečných protiútokov. Pri nich sa viackrát zaskvel Ivan Krajčírik. Majú obrovskú kvalitu, najväčšiu v slovenskej lige. Už aj keď hráte jedenásti proti jedenástim, tak je to veľmi náročné. Nevzdali sme sa ale ani keď sme hrali desiati. Mali sme tam nejaké závary,“ zamyslel sa kapitán tímu spod Čebraťa.

Duel sa skončil prehrou s úradujúcim majstrom 1:2. Po záverečnom hvizde domácich hráčov veľmi mrzelo, že peknú návštevu na svojom štadióne nepotešili bodovým ziskom. Počas veľkej časti duelu totiž siahali minimálne na bod .Cítime to tak, ale futbal je taký. Teraz sme podali dobrý výkon a prehrali sme. Nabudúce to bude možno naopak,“ dodal Marek Zsigmund.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK