1.10.2023

Samuel Šefčík: „Musíme sa naučiť hrať takéto zápasy“

Sobotný domáci duel s Michalovcami sa skončil remízou 0:0. Po stretnutí predstúpil pred prítomných novinárov stredopoliar Samuel Šefčík.

Ruža potrebovala po tesnej prehre so Slovanom Bratislava naplno zabodovať. V ceste jej stál súper, ktorý do tohto víkendu získal len jeden bod a počas prebiehajúceho týždňa u neho došlo k zmenám v realizačnom tíme. Chceli sme samozrejme zvíťaziť po tom celkom dobrom, bojovnom zápase so Slovanom. Bohužiaľ sa to nepodarilo. Myslím si, že sme boli skoro celý zápas v tlaku a snažili sme sa. Bohužiaľ nám to tam nepadlo,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom desať.

Práve Samuel Šefčík v úvodnom dejstve najviac zamestnával súperovu obranu. Po jeho centroch tesne minuli bránu Matúš Malý aj Alexander Selecký a jeden zblokovaný center zastavila žrď. Niekedy sa paradoxne dostaneme do šancí aj keď nemáme veľký tlak. Teraz to bolo pre nás možno také nové, že sme hrali do zavretej obrany. Michalovce hrali zo zabezpečenej obrany. Ťažko sa nám ju dobýjalo a preto bolo málo šancí,“ zhodnotil Samuel Šefčík.

Po zmene strán sa obraz hry veľmi nezmenil. Liptáci mali hernú prevahu, Zemplínčania sa vytrvalo bránili a z času na čas vyrazili do protiútokov. Stále sme vedeli, že oni nebudú hrať inakšie ako v prvom polčase. Budú si to vzadu strážiť na nulu. Vedeli sme, že budeme v tlaku. Snažili sme sa ich rozhýbať a trošku sa nám to aj lepšie podarilo, ale bohužiaľ nepadol gól,“ skonštatoval ružomberský stredopoliar.

Domáci tím nenašiel recept na defenzívu svojho súpera a tak sa stretnutie skončilo 0:0. Ťažko povedať čím to bolo. Možno aj to, že sme trošku cítili, že sme prakticky tá istá zostava hrali v týždni tri zápasy. Možno sa odrazilo aj to. Sú to diametrálne iné zápasy v Trnave, so Slovanom a teraz dobývať bránu doma s Michalovcami,“ povedal Samuel Šefčík a ďalej dodal: „Musíme sa naučiť hrať takéto zápasy, keď sa súper postaví vzadu a čaká. Byť dominantní. Jedine tak možno začneme časom vyhrávať.“

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK