5.10.2023

Preview: V piatok hráme doma so Zlatými Moravcami

V piatok 6. októbra 2023 o 17:30 odohrá Ružomberok domáci zápas desiateho kola Niké ligy so Zlatými Moravcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Tomkom.

Ruža v minulom kole na svojom štadióne remizovala s Michalovcami 0:0. Sme smutní z výsledku. Priebeh určite nasvedčoval tomu, že by sme mohli dať nejaký gól, ale neboli sme efektívni. Z toho pohľadu si myslím, že nám ušli dva body. Chceli sme zvíťaziť, ale verím tomu, že ďalší zápas už zvládneme aj výsledkovo,“ zhodnotil tréner predchádzajúci duel.

Liptáci doteraz získali desať bodov a v ligovej tabuľke im patrí ôsma pozícia a na siedmu Dunajskú Stredu strácajú štyri body. Naopak, jedno víťazstvo ich delí od deviatej Skalice aj desiatych Košíc. V piatok na svojom štadióne privítajú Zlaté Moravce, ktoré sú s dvomi bodmi na predposlednej pozícii. Rovnaký počet bodov majú aj posledné Michalovce.

Po necelom týždni tak mužstvo spod Čebraťa opäť čaká súboj s tímom, ktorý nutne potrebuje bodovať, no ani Ružomberčania nemajú bodov na rozdávanie. Tento ročník je vyrovnaný z pohľadu mužstiev a aj výsledkov. Aj ak hrajú posledné tímy s prvými, tak tie rozdiely nie sú veľké. Aj naopak prvé tímy občas stratia body s mužstvami, ktoré sú na konci tabuľky. Z toho pohľadu sa nič nesmie podceniť. Plne sa koncentrujeme na zápas s výhľadom toho, že ho chceme zvládnuť,“ povedal Peter Tomko.

Do ligového súboja nebude môcť zasiahnuť kvôli zraneniu Juraj Kotula. Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Nova Sport a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK