7.10.2023

Adam Tučný naštartoval Ružu za víťazstvom

Ružomberok v piatok doma zvíťazil nad Zlatými Moravcami 2:0. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity autor prvého gólu Adam Tučný.

Pre niektorých fanúšikov bolo možno prekvapením, že Adam Tučný nastúpil v základnej zostave. Kedy sa dozvedel, že tentokrát dostane dôveru od úvodného hvizdu? Včera na predzápasovom tréningu som sa bavil s trénerom, takže mal som čas sa na to nachystať. Myslím, že som to dobre zvládol,“ povedal futbalista, ktorý sa navyše tesne pred stretnutím dozvedel, že je nominovaný do slovenskej „dvadsaťjednotky“.

Liptáci mali dobrý vstup do stretnutia. Ich aktivitu napokon korunoval gólom futbalista obliekajúci dres s číslom sedemnásť, keď jeho strelu po prihrávke od Samuela Lavrinčíka jemne tečoval Gergely Tumma a lopta si našla cestu popri žrdi do brány. Som rád, že mi to tam konečne padlo a som rád aj za to, že som mohol ísť od začiatku, čiže za mňa splnený cieľ do tohto zápasu,“ skonštatoval Adam Tučný.

V ďalšom priebehu úvodného dejstva sa Liptáci dostali do ďalších nádejných situácií, ktoré sa už ale neskončili gólom. V zaujímavých situáciách sa ocitli Štefan Gerec, Šimon Gabriel, Marián Chobot a opätovne aj Adam Tučný. Zlaté Moravce pohrozili najmä v dvoch situáciách, keď strelu Miroslava Gona vyrazil Ivan Krajčírik a Filip Balaj hlavičkoval tesne nad brvno. Mal som tam viac šancí hlavne v prvom polčase, čo ma trošku mrzí, že sa nepremenilo, ale šetrím si to na ďalšie zápasy,“ vyjadril sa dvadsaťjedenročný stredopoliar k ďalšiemu priebehu prvého polčasu.

Domáci mali vydarený vstup aj do druhého polčasu, kedy sa dostal k odrazenej lopte Samuel Lavrinčík a zvýšil na 2:0. Následne prekonal brankára aj Štefan Gerec, no jeho gól neplatil pre ofsajd. V závere stretnutia sa hostia snažili o vyrovnanie, lenže hlavičku Filipa Balaja zastavila žrď a Tomáš Ďubek hlavičkoval vedľa vzdialenejšej žrde. Zvládli sme to. Vyhrali sme 2:0. Vzadu sme udržali čisté konto, čiže myslím si, že všetci môžeme byť spokojní,“ zhodnotil Adam Tučný.

Ružomberčania dostali za odmenu po výhre voľný víkend. Nie každý hráč si ale voľno naplno užije. Adama Tučného aj Alexandra Seleckého čakajú povinnosti v tíme SR “21“. „Máme dva dni voľna. No ja len deň, lebo v nedeľu sa pripájam k dvadsaťjednotke. Máme zraz,“ prezradil ružomberský stredopoliar.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK