20.10.2023

Preview: Po reprezentačnej prestávke cestujeme do Podbrezovej

V sobotu 21. októbra 2023 o 18:00 odohrá Ružomberok v Podbrezovej jedenáste kolo Niké ligy. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Tomkom.

Ruža pred reprezentačnou prestávkou doma vyhrala nad Zlatými Moravcami 2:0, keď sa o presné zásahy mužstva spod Čebraťa postarali Adam Tučný a Samuel Lavrinčík. Víťazstvo prišlo po veciach, ktoré robíme na tréningu a na chalanoch je vidieť progres, čo nás teší. Verím tomu, že najbližší zápas na to nadviažeme a že sme sa zase posunuli o krok vpred,“ spokojne zhodnotil tréner uplynulý ligový duel.

Aký bol tréningový proces počas reprezentačnej prestávky? Tréningy v prvom týždni prebiehali v menšom počte, lebo sme mali reprezentantov a aj nejaké zranenia, ale prebiehali v pohode. Vo štvrtok sme mali ešte taký funny tréning. Pre chalanov sme urobili nejakú akciu aj skrz situácie ohľadom chorôb. Chceli sme takto dáko uzavrieť tento mikrocyklus. Myslím, že aj chalani to celkom dobre poňali. V piatok sme to ukončili hrou, kde chalani išli na maximum. Teší nás, že ich to baví a majú chuť trénovať. Tento týždeň v tom pokračujeme a verím tomu, že sa dobre nachystáme na Podbrezovú,“ prezradil Peter Tomko.

Dvojica futbalistov sa predstavila v slovenskej reprezentácii do dvadsaťjeden rokov, ktorá v prípravnom stretnutí remizovala s Poľskom 2:2 a následne v neoficiálnom prípravnom súboji vyhrala nad Duklou Banská Bystrica 3:0. „Alexander Selecký s Adamom Tučným prišli zo zrazu dobre naladení. Dostali určité minúty, takže verím tomu, že sa aj tam ukázali v dobrom svetle. Teší nás, že máme hráčov v „dvadsaťjednotke“. Dúfam, že to tak bude pokračovať,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Súčasťou tímu SR “19“ bol Giuliano Antonio Marek. Mladý obranca mal dostať priestor v druhom meraní síl v Dunajskej Strede so Švédskom. Tento duel sa napokon po tragickej udalosti v Bruseli neuskutočnil. Aj ja som mal ísť na ten zápas. Bohužiaľ som sa ho nezúčastnil, lebo sme mali túto správu. Čiže nakoniec sme sa museli otočiť a ísť domov. Stáva sa to. Nie je to nič príjemné, ale o chvíľu majú ďalší zraz, tak dúfam, že potom Giuliano nastúpi, lebo si to zaslúži. Dobre trénuje,“ skonštatoval Peter Tomko.

Po reprezentačnej prestávke pokračuje Niké liga jedenástym kolom. Ružomberok doteraz získal trinásť bodov a v ligovej tabuľke mu patrí ôsma priečka. Na siedmu Banskú Bystricu stráca dva body a od deviatej Skalice ho delí jedno víťazstvo. V sobotu sa Liptáci predstavia v Podbrezovej, ktorá má na svojom konte devätnásť bodov a nachádza sa na priebežnom treťom mieste.

Vystúpenia Železiarov vzbudzujú rešpekt. Na druhej strane v minulej sezóne sa Ružomberčanom v Podbrezovej darilo, keď tam vyhrali v základnej časti a aj v semifinále play-off o účasť v predkolách Európskej konferenčnej lige UEFA.Majú svoj štýl hry. Sú špecifickí a momentálne žijú v eufórii. Určite tam kožu lacno nepredáme. Budeme chcieť na nich zase niečo nachystať tak, aby sme boli úspešní,“ odhodlane dodal šéf ružomberského realizačného tímu.

Do ligového súboja nebude môcť zasiahnuť kvôli zraneniu Juraj Kotula. Otázny je štart Kristófa Domonkosa a Martina Boďu. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK