26.10.2023

Martin Chrien: „Myslím, že to rozhodol brankár“

Ruža v stredajšom stretnutí štvrtého kola Slovnaft Cupu remizovala po riadnej hracej dobe s Liptovským Mikulášom 1:1 a po následnom víťazstve na jedenástky 4:3 postúpila do ďalšieho kola. Po zápase sa s nami podelil o svoje pocity posledný úspešný strelec penaltového rozstrelu Martin Chrien.

Po opatrnejšom úvode si postupne Ružomberčania vypracovali viaceré sľubné šance a ich aktivita vyvrcholila v 21. minúte gólom Jana Hladíka. Následne malo domáce mužstvo viaceré možnosti na zveľadenie svojho náskoku, zatiaľ čo hostia hrozili z protiútokov. Ihneď po góle strelu Adama Tučného zastavila žrď a na konci polčasu Erik Jendrišek vystrelil tesne nad brvno. Krátko po zmene strán Štefan Gerec namieril tesne vedľa a vzápätí na opačnej strane bol po faule v šestnástke vylúčený Viktor Úradník a nariadený pokutový kop premenil Erik Jendrišek. „Mali sme to pod kontrolou až na červenú kartu, čo bola taká hlúpa chyba, ale snažili sme sa to udržať. Hrali sme ako tím. Myslím si, že sme zaslúžene postúpili,“ vrátil sa k spomínaným momentom ružomberský stredopoliar.

Mužstvo spod Čebraťa bolo v súboji s účastníkom 2. ligy v úlohe favorita, i keď pre úplnosť treba dodať, že Tatran v predchádzajúcich dvoch ročníkoch pôsobil medzi elitou. Po červenej karte a premenenom pokutovom kope sa domácim skomplikovala cesta za postupom. Skóre bolo vyrovnané a hostia dohrávali štyridsať minút v početnej výhode. Ruža sa nevzdávala a vo viacerých fázach hry bola aktívnejším tímom. V 72. minúte Samuel Šefčík neprekonal súperovho gólmana. Následne prišli dve šance hostí, no Tomáš Frühwald vyrazil strelu Ľuboslava Lauru a po následnom rohovom kope dvaja nabiehajúci hráči Tatranu tesne minuli nebezpečnú prihrávku od Vladimíra Trabalíka. Posledné slovo mohli mať Ružomberčania, no výbornú prihrávku Mareka Zsigmunda gólovo nezúročil Alexander Selecký. „Čakali sme na tú jednu šancu, ktorá prišla. Samozrejme brankár to chytil, takže škoda,“ povedal Martin Chrien.

Riadna hracia doba sa skončila 1:1 a tak prišli na rad pokutové kopy, ktoré úspešne odštartoval Samuel Šefčík. V druhej sérii sa dostali do miernej výhody hostia, pretože Matej Vajs vystihol strelu Adama Tučného. Ďalšie ružomberské zaváhanie už ale neprišlo. Z bieleho bodu sa nemýlili Timotej Múdry a Marek Zsigmund, zatiaľ čo Erik Jendrišek pálil v štvrtej sérii tesne nad. Rozhodla piata séria, kedy Martin Chrien premenil pokutový kop a následne Tomáš Frühwald chytil strelu Tomáša Geráta. Po stretnutí sa Martin Chrien nepovažoval za hrdinu rozstrelu. Myslím, že to rozhodol brankár, ale nejde o to. Je to lotéria a my sme boli šťastnejší,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom tridsať.

Ruža po výhre v penaltovom rozstrele 4:3 postúpila medzi šestnásť najlepších mužstiev a svojho ďalšieho súpera spozná v piatok 27. októbra 2023 o 13:00, kedy sa uskutoční žreb piateho kola Slovnaft Cupu. Mužstvu sa ale veľmi rýchlo treba opäť sústrediť na ligu, pretože už túto sobotu o 18:00 privítajú Ružomberčania na svojom trávniku Žilinu a nevyhnutne potrebujú získavať dôležité body. „Sme šťastní, ale ešte je pred nami veľa kôl. Takže teraz sa sústredíme na Žilinu,“ dodal na záver Martin Chrien.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK