3.11.2023

Preview: V Skalici nás čaká súboj tabuľkových susedov

V sobotu 4. novembra 2023 o 15:00 odohrá Ružomberok na Záhorí trináste kolo Niké ligy so Skalicou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ondřejom Smetanom.

Ruža v minulom kole prehrala na svojom štadióne so Žilinou 0:2. Po vyhodnotení pri videu a detailnejšom rozbore je obrovská škoda toho gólu, ktorým sme súperovi veľmi pomohli. Myslím, že práve pred tým gólom sme mali pasáž, kedy sme už boli aktívnejší v obrane. Trošku viac sme vystupovali. Nerozťahovali sme sa. Zachytávali sme prevažnú časť postupných útokov a chodili do rýchlych protiútokov. Potom po jednom zisku, kedy sme zachytili ich útok a mohli sme ísť do rýchleho protiútoku, sme urobili situáciu, za ktorú nás súper potrestal. Potom bol ten zápas pre nás omnoho ťažší. Aj keď našich šancí nebolo moc, nejaké sme si vytvorili. Aj na začiatku druhého polčasu sme mali vyloženú šancu, ale nepremenili sme ju a bez streleného gólu sa proti tímu akým je Žilina ťažko uspeje,“ zhodnotil tréner predchádzajúci súboj.

Liptáci po domácej prehre klesli v tabuľke s trinástimi bodmi na deviatu pozíciu, keď ich o bod preskočila momentálne ôsma Skalica. Práve na pôde tohto súpera sa v sobotu predstavia. Vieme kam ideme, aké je umiestnenie v tabuľke a o čo hráme. Vnímame to a pristupujeme k tomu s plnou vážnosťou. Pripravujeme sa na to, že to je veľmi dôležitý zápas pre obidva tímy a samozrejme, že k tomu tak isto pristúpi aj súper,“ povedal Ondřej Smetana pred súbojom s tímom, nad ktorým Ružomberok v aktuálnom ročníku doma vyhral 2:1.

Do sobotného duelu nebude môcť nastúpiť kvôli trestu na jedno stretnutie za päť žltých kariet kapitán mužstva Marek Zsigmund. Stredopoliar z klubu spod Čebraťa v aktuálnej sezóne doteraz zasiahol do jedenástich z dvanástich ligových meraní síl. Budeme sa s tým musieť vysporiadať, nič iné nám nezostáva. Vieme o tom a musíme si s tým poradiť. V tíme je nás cez dvadsať a postupne sa nám všetci uzdravili, takže budeme ho musieť nahradiť a poradiť si bez neho,“ skonštatoval šéf ružomberského realizačného tímu. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK