10.11.2023

Preview: Cestujeme do Dunajskej Stredy

V sobotu 11. novembra 2023 o 15:00 odohrá Ružomberok v Dunajskej Strede štrnáste kolo Niké ligy. Pred stretnutím s FC DAC 1904 Dunajská Streda sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ondřejom Smetanom.

Ruža v minulom kole prehrala na štadióne Skalice 0:1, keď o osude duelu rozhodol vlastný gól Šimona Gabriela. „Hnevá nás a mrzí, že sme z toho zápasu nevyťažili viac, pretože to bol zápas, z ktorého sme určite mohli a aj mali vyťažiť viac. Myslím si, že až na tú jednu chybu sme v defenzíve boli kompaktní. Súpera sme držali na dištanc a snažili sme sa byť nebezpeční. Lenže musíme si povedať, že sme boli málo kvalitní na to, aby sme sa presadili. Mali sme si vytvoriť viac šancí, byť presnejší a rýchlejší v niektorých fázach. Musíme sa z toho poučiť, nehodiť to za hlavu, vyťažiť z toho maximum a byť pripravenejší v ďalších zápasoch. Tím sa môže zlepšovať a bude sa zlepšovať. Som o tom presvedčený,“ zhodnotil tréner uplynulý duel.

Liptáci majú naďalej na svojom konte trinásť bodov a v ligovej tabuľke im patrí deviata pozícia. Na ôsmu Skalicu strácajú štyri body a od desiatych Košíc ich delí šesť bodov. V sobotu sa predstavia na trávniku Dunajskej Stredy, ktorá doteraz vybojovala dvadsaťtri bodov a nachádza sa na priebežnom šiestom mieste. Tím zo Žitného ostrova v minulom kole vyhral v Košiciach 3:0 a počas tohto týždňa, rovnako po výhre 3:0, postúpil cez domácu Spišskú Novú Ves do štvrťfinále Slovnaft Cupu.

V aktuálnej sezóne Ružomberok na svojom štadióne remizoval s týmto súperom 1:1 a v závere mal veľmi blízko k streleniu rozhodujúceho gólu. Zopakovať tento výkon v Dunajskej Strede nebude jednoduché. „Pri takom súperovi ako je DAC sa dá predpokladať, že budeme musieť byť organizovaní v defenzíve, byť pripravení smerom dopredu a využiť ich priestory, tie ich okná, ktoré nechávajú. Na to sa musíme dobre pripraviť. Myslím si, že základ bude ich dobre eliminovať v ich postupnom útoku, vychádzať aj z prechodov a samozrejme musíme byť pripravení využiť ich priestory a byť nebezpeční z postupného útoku,“ povedal Ondřej Smetana.

Do sobotného duelu nebude môcť kvôli zraneniu zasiahnuť Kristóf Domonkos. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK