25.11.2023

Samuel Lavrinčík: „Potrebovali sme víťazstvo“

Ruža v piatok doma vyhrala nad Trenčínom 1:0. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity autor víťazného gólu Samuel Lavrinčík.

Do úvodnej šance sa dostal Eynel Soares, no postupom času začali hroziť Ružomberčania. Strela Alexandra Seleckého bola zblokovaná tesne vedľa vzdialenejšej žrde a po následnom rohovom kope Martin Chrien tesne minul nebezpečnú loptu. V 27. minúte Samuel Lavrinčík využil prihrávku od Martina Chriena a otvoril skóre. „Bol to taký duel, aký sme očakávali. Trénujeme tu. Vieme, že v tomto období už terén nie je ideálny, počasie tak isto. Takže v prvom rade sme vychádzali z pevnej defenzívy s cieľom neinkasovať, čo sa nám podarilo. Vedeli sme, že nejakú šancu či už zo štandardky alebo brejku budeme mať. Využili sme ju, využil som ju ja. Som za to veľmi rád. Potrebovali sme domáce víťazstvo,“ skonštatoval autor presného zásahu.

Ružomberský stredopoliar strávil posledného dva a pol roka práve v Trenčíne. Z tohto dôvodu gól výrazne neoslavoval, čím vyjadril rešpekt svojmu predchádzajúcemu zamestnávateľovi. Zažil som tam celkom pekné obdobie, takže preto taká oslava,“ prezradil Samuel Lavrinčík.

Mužstvo počas stretnutia viackrát podržal brankár, ktorý mal kopu práce hlavne tesne po neuznanom góle Martina Boďu a veľkú šancu zneškodnil aj v samom závere. „Už aj minulý zápas v Dunajskej Strede a aj teraz nás podržal. Hovoríme mu, že veď na to tam si, aby si niečo chytil, ale samozrejme pomôže to. Aj v závere mal dva dobré zákroky, čiže super. Môžeme sa na neho spoľahnúť,“ pochválil futbalista obliekajúci dres s číslom jedenásť Tomáša Frühwalda.

Ružomberok na svojom štadióne zvíťazil 1:0 a do tabuľky si pripísal veľmi dôležité tri body. Liptáci totiž mali pred týmto duelom na svojom konte len štrnásť bodov. Potrebovali sme domáce víťazstvo. Takisto teraz bude pohár, takže chceli sme sa na to dobre naladiť a mať pekný víkend,“ načrtol Samuel Lavrinčík ďalší program tímu spod Čebraťa, ktorý už v stredu o 16:00 odohrá domáci pohárový duel s Pohroním.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK