28.11.2023

Preview: V pohárovom súboji privítame Pohronie

V stredu 29. novembra 2023 o 12:30 odohrá Ružomberok na umelom trávniku v areáli svojho štadióna domáci zápas piateho kola Slovnaft Cupu s Pohroním. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ondřejom Smetanom.

Ruža cez víkend zvíťazila gólom Samuela Lavrinčíka nad Trenčínom 1:0. V ligovej tabuľke, kde jej naďalej patrí deviata pozícia, navýšila svoj zisk na sedemnásť bodov a dotiahla sa na ôsmu Skalicu. Myslím si, že sme ten zápas zvládli výsledkovo a aj herne. Vychádzali sme z organizovanej defenzívy. Tým sme chceli dôjsť k tomuto výsledku a to sa nám aj podarilo,“ skonštatoval tréner.

Už v stredu o 12:30 čaká Ružomberčanov pohárový duel, keď v piatom kole privítajú na svojom trávniku klub FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, ktorý je momentálne v 2. lige s devätnástimi bodmi na desiatom mieste. K dobru má ešte odložený súboj v Dolnom Kubíne. Zatiaľ čo mužstvo spod Čebraťa v aktuálnom ročníku Slovnaft Cupu prešlo cez Diviaky, Zubrohlavu a Liptovský Mikuláš, pohárová cesta Pohronia viedla cez Vinicu, Lučenec a aj cez účastníka najvyššej sútaže Duklu Banská Bystrica.

Krátko pred stretnutím Pohronie ukončilo spoluprácu s hlavným trénerom Rastislavom Urgelom. Hostí tak v stredu povedú doterajší asistenti Róbert Jež a Erik Grendel. Aj piate kolo sa hrá na jedno stretnutie a ak sa nerozhodne v riadnej hracej dobe, na rad prídu pokutové kopy. Tie si Ružomberčania už v tomto ročníku vyskúšali pri postupe cez Liptovský Mikuláš. Víťaz stredajšieho súboja postúpi do jarného štvrťfinále. Cieľ je jasný – postup. Musíme pre to urobiť všetko a postúpiť,“ odhodlane povedal Ondřej Smetana.

Do pohárového duelu nebudú môcť kvôli zraneniam zasiahnuť Kristóf Domonkos a Štefan Gerec. Kvôli trestu na jeden zápas za červenú kartu v predchádzajúcom kole Slovnaft Cupu nemôže hrať ani Viktor Úradník. Z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok sa hrá na umelom trávniku v areáli ružomberského štadióna. Fanúšikovia majú na tento súboj vstup zadarmo. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Niké TV. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK