30.11.2023

Samuel Šefčík dal gólovú bodku za pohárovým duelom

Ružomberok v stredajšom domácom stretnutí piateho kola Slovnaft Cupu zvíťazil 2:0 a postúpil do jarného štvrťfinále. Po záverečnom hvizde sa s nami podelil o svoje pocity autor druhého presného zásahu Samuel Šefčík.

Obidva góly prišli v záveroch polčasov. Na konci úvodného dejstva bol v šestnástke faulovaný Martin Boďa a sám aj premenil nariadený pokutový kop. V závere nadstaveného času druhého polčasu zužitkoval svoj únik Samuel Šefčík. Bol to ťažký zápas. Sme radi, že sme to zvládli. Prvý polčas sa nevyvíjal podľa našich predstáv. Našťastie potom sme sa dostali do vedenia penaltou. Na konci sa nám to otvorilo. Mali sme viac šancí a potom som ešte dal gól na 2:0,“ zhodnotil duel autor druhého gólu.

Prvý polčas nepriniesol veľa šancí. Z Liptákov najviac pohrozil v 8. minúte po rohovom kope Timotej Múdry, no nevystrelil dostatočne razantne. Na druhej strane o sedem minút vyslal podobné zakončenie Musa Jatta a Ivan Krajčírik bol na mieste. Ďalšou výraznejšou príležitosťou bol až spomínaný premenený pokutový kop Martina Boďu. „Prvý polčas bol veľmi zlý z našej strany. Povedali sme si to aj v kabíne. Boli sme všade neskoro,“ spomenul si Samuel Šefčík a prezradil aj pokyny z polčasovej prestávky: „Trošku sme zmenili rozostavenie, lebo sme videli, že nám to tam hapruje v strede aj po krajoch. Prečíslovali nás. Tak hlavne to sme zmenili a vedeli sme, že v druhom polčase musíme ukázať, že sme lepším mužstvom a dať góly.“

Po zmene strán si Ružomberčania vypracovali viaceré šance na zveľadenie náskoku. V dvoch veľkých príležitostiach sa ocitol Oliver Luterán, no neprekonal Ivana Reháka, ktorý si poradil aj so zakončeniami Samuela Šefčíka, Martina Chriena a Timoteja Múdreho. Na druhej strane pohrozil Dmytro Laktionov. Ivana Krajčírika preverili najmä strely Štefana Pekára a Vladimíra Barboru. Napokon v závere nadstaveného času zvýšil Samuel Šefčík na konečných 2:0. „Bolo to stále 1:0. Súper cítil šancu, my sme cítili, že sa potrebujeme oprieť o ďalší gól, aby sme sa trošku viac ukľudnili. Bolo to hore-dole. Majú behavé mužstvo, takže dali nám to pocítiť,“ povedal ružomberský stredopoliar.

Ruža po výhre 2:0 postúpila cez Pohronie do jarného štvrťfinále Slovnaft Cupu. Súpera spozná v stredu 6. decembra 2023 o 13:00. Žreb budete môcť sledovať v priamom prenose na futbalnet.tv.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK