2.12.2023

Preview: Ruža sa predstaví na štadióne úradujúceho majstra

V nedeľu 3. decembra 2023 o 17:30 odohrá Ružomberok na štadióne Slovana Bratislava zápas sedemnásteho kola Niké ligy. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ondřejom Smetanom.

Liptáci tento týždeň vyhrali v piatom kole Slovnaft Cupu nad Pohroním 2:0 a postúpili do jarného štvrťfinále. Bol to dôležitý krok. Všetci sme radi, že sme to zvládli. Mohli sme aj pretočiť zostavu. Dať priestor viacerým hráčom, zapojiť ich, vidieť ich v zápase. Podarilo sa nám postúpiť, čo nebýva vždy jednoduché a čo je v pohároch známe. Sme radi, že sme to zvládli aj keď sme si to samozrejme asi všetci predstavovali trošku ľahšie, ale ako hovorím, tieto zápasy sú ošemetné. Nastúpili sme v zostave, v ktorej sme nikdy nehrali proti súperovi, ktorý je zvyknutý hrať v jednej zostave. Bol to pre nás ťažší zápas, ale dobre sme ho zvládli pre klub, pre hráčov, pre všetkých,“ zhodnotil tréner pohárový duel.

V Niké lige Ružomberčania doteraz získali sedemnásť bodov a patrí im priebežná deviata pozícia, pričom rovnaký počet bodov má aj ôsma Skalica. Od desiatych Košíc ich delí sedem bodov, no mužstvo z východu Slovenska už odohralo duel šestnásteho kola. V nedeľu si Liptáci na Tehelnom poli zmerajú sily so Slovanom Bratislava. Úradujúci majster má na konte 38 bodov a je prvý v tabuľke so šesťbodovým náskokom pred druhou Žilinou. Belasí vo štvrtok zvíťazili v Európskej konferenčnej lige UEFA na pôde klubu KÍ Klaksvík z Faerských ostrovov 2:1 a definitívne si druhý rok po sebe zaistili postup zo skupiny. Treba im zagratulovať k postupu, ale tým to končí. Musíme sa pripraviť, aby sme tam uspeli. Žiadny iný cieľ nemáme,“ odhodlane skonštatoval Ondřej Smetana.

Ružomberský lodivod obliekal v roku 2012 belasý dres. Bude z tohto dôvodu pre neho nedeľný duel špecifický? Priznám sa, že už je to tak dávno, že je to fakt história. Zaujímavé je na tom jedine to, že aj vtedy tam trénoval súčasný tréner. Ja veľmi nie som na históriu. Toto sú veci, ktoré vôbec neriešim a neprežívam to. Sme v situácii, že musíme bodovať v každom zápase,“ povedal šéf realizačného tímu mužstva spod Čebraťa.

Do nedeľného duelu nebudú môcť kvôli zraneniu zasiahnuť Kristóf Domonkos a Štefan Gerec. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela TV Dajto a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK