3.12.2023

Klub ligových kanonierov pripravil besedu o Viktorovi Tegelhoffovi

V sobotu 9. decembra 2023 o 13:00 sa pred naším domácim zápasom s Duklou Banská Bystrica uskutoční v Penzióne Blesk beseda pri príležitosti blížiaceho sa 105. výročia narodenia futbalistu Viktora Tegelhoffa.

22. decembra si futbalová verejnosť pripomenie 105. výročie narodenia Ružomberčana - Viktora Tegelhoffa. Futbalistu, ktorý v najvyššej československej a slovenskej súťaži, v ružomberskom a bratislavských dresoch, zaznamenal 113 gólov a vstúpil do Klubu ligových kanonierov ako tretí v poradí 6. novembra 1950 v drese Sokol NV Bratislava (dnes ŠK Slovan Bratislava), po dosiahnutí stého presného zásahu. Príbeh trojnásobného slovenského a desaťnásobného československého reprezentanta a futbalového kanoniera má veľa čo povedať aj futbalovým súčasníkom a fanúšikom futbalu. Ostatne, samotný názov ulice, na ktorom stojí Národný futbalový štadión v Bratislave – „ulica Viktora Tegelhoffa“, je najlepším lákadlom dozvedieť sa o ružomberskom rodákovi čo najviac.

Viktora Tegelhoffa predstavia Ružomberčanom v sobotu 9. decembra 2023 zakladatelia Klubu ligových kanonierov: Gregor Mareš - moderátor besedy, Peter Divéky - štatistik KLK a spoluautor knihy „Klub ligových kanonierov – od vzniku po súčasnosť“, ktorá uzrela svetlo sveta v novembri 2021, Peter Bzdúch - spoluautor knihy KLK a trojnásobný držiteľ ocenenia Futbalista roka Dušan Tittel.

Podujatie je určené pre verejnosť. V prípade seriózneho záujmu môžete nahlásiť vašu účasť do stredy 6. decembra 2023 do 19:06 na maile sekretariat@mfkruzomberok.sk, prípadne na telefónnom čísle +421 908 908 727. V správe je potrebné uviesť vaše meno a priezvisko.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK