6.12.2023

Slovnaft Cup: V štvrťfinále hráme s Dunajskou Stredou

V stredu 6. decembra 2023 sme spoznali súpera v štvrťfinále Slovnaft Cupu, ktorým sa stal klub FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Naše mužstvo v doterajšom priebehu aktuálneho ročníka prešlo cez Diviaky, Zubrohlavu, Liptovský Mikuláš a Pohronie. DAC si poradil s tímami ŠK 1923 Gabčíkovo, TJ Horné Saliby, MFK Snina a FK Spišská Nová Ves.

Dunajská Streda je naším tradičným súperom z Niké ligy, pričom v tejto sezóne sme s týmto tímom dvakrát remizovali 1:1. Čo sa týka vzájomných konfrontácií v pohárovej súťaži, príjemné spomienky máme na ročník 2019/20, kedy sme po remíze 1:1 a výhre 3:0 v semifinálovom dvojzápase postúpili cez DAC do finále. V nasledujúcej sezóne nám to však mužstvo zo Žitného ostrova vrátilo, keď sme s ním na neutrálnej pôde vo Zvolene prehrali v osemfinále 1:3.

Štvrťfinále sa hrá na jedno stretnutie a jeho víťaz postupuje do semifinále. Pokiaľ sa nerozhodne v riadnej hracej dobe, na rad príde penaltový rozstrel. Výhodu domáceho prostredia bude mať náš súper. Úradný hrací termín je 28. február 2024. O presnom dátume a čase vás budeme včas informovať.

Zdroj, foto: futbalnet.tv

ZDIEĽAJ ČLÁNOK