9.12.2023

Preview: Čaká nás posledný tohtoročný domáci zápas

V nedeľu 10. decembra 2023 o 15:00 odohrá Ružomberok domáci zápas sedemnásteho kola Niké ligy s Duklou Banská Bystrica. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ondřejom Smetanom.

Ruža sa v minulom kole predstavila na pôde Slovana Bratislava, kde dvakrát viedla po presných zásahoch Timoteja Múdreho a Martina Chriena. V druhom polčase domáci vystupňovali svoj ofenzívny tlak a vyrovnali na 2:2. Tento výsledok Liptáci udržali a odviezli si z hlavného mesta cenný bod. „Pred zápasom by sme bod brali asi všetci, ale myslím si, že keď už sme tam vyvinuli také úsilie a išli sme za výsledkom, je obrovská škoda, že sme ten zápas nedotiahli do víťazného konca. Bola by to veľká vzpruha pre chlapcov aj pre celý klub. Bol by to veľmi dobrý výsledok, hlavne po tom góle aký padol, ale to už je preč a teraz sa sústredíme na nedeľu,“ skonštatoval tréner.

Ružomberok má na svojom konte osemnásť bodov a v ligovej tabuľke mu patrí priebežná ôsma pozícia. Od deviatej Skalice ho delí jeden bod. Naopak, na siedmy Trenčín stráca sedem bodov. Ruža sa podľa pôvodného plánu mala naposledy v tomto roku predstaviť na svojom trávniku už v sobotu, no z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok sa výkop posunul o dvadsaťštyri hodín. Mužstvo spod Čebraťa tak napokon v nedeľu o 15:00 doma privíta Duklu Banská Bystrica. Tá doteraz získala 26 bodov a nachádza sa na šiestom mieste. Liptáci v aktuálnom ročníku na pôde tohto súpera remizovali 1:1.

Dukla je však nebezpečnejšia vo vonkajších dueloch, keď v nich vybojovala sedemnásť bodov a je aktuálne tretím najviac bodujúcim tímom na ihriskách súperov za Spartakom Trnava a Slovanom Bratislava. „Ich spôsob hry ich k tomu možno aj trošku predurčuje, ale je to veľmi kvalitný tím, ktorý je dlho spolu. Mix skúsených futbalistov, kvalitných hráčov. Vieme čo nás čaká. Musíme sa na nich dobre pripraviť, eliminovať ich a sústrediť sa aj viac na našu ofenzívu,“ povedal Ondřej Smetana.

Do nedeľného duelu nebudú môcť kvôli zraneniu zasiahnuť Kristóf Domonkos a Štefan Gerec. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU

Foto: Stanislav Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK