9.12.2023

Pripomenuli sme si Viktora Tegelhoffa

V sobotu 9. decembra 2023 sme si v penzióne Blesk s predstaviteľmi Klubu ligových kanonierov pripomenuli známeho ružomberského rodáka Viktora Tegelhoffa.

22. decembra bude 105. výročie narodenia niekdajšieho slovenského aj česko-slovenského reprezentanta Viktora Tegelhoffa. Množstvo zaujímavých informácií o strelcovi 113 presných zásahov v najvyššej súťaži prezradili spoluautori knihy „Klub ligových kanonierov – od vzniku až po súčasnosť“ Peter Bzdúch a Peter Divéky, ktorý je zároveň štatistikom KLK, ako aj moderátor Gregor Mareš. Besedy sa taktiež zúčastnil aj bývalý známy futbalista a tréner Dušan Galis a syn ďalšieho člena Klubu ligových kanonierov Gejza Šimanský ml. Pripravená prezentácia sa venovala úspešnej kariére nášho rodáka, ktorý odohral rekordných štrnásť sezón v dnešnom Slovane Bratislava a získal štyri česko-slovenské tituly, ako aj náročným životným etapám z jeho života.

Reč prišla aj na ďalších futbalistov, ktorých niečo viac či menej spája s naším klubom. Zrejme málokto vie, že Stanislavovi Šestákovi prihral na stý gól Marek Sapara, prípadne, že súčasťou českého klubu ligových kanonierov je niekdajší ružomberský útočník Jan Nezmar. Na veľmi zaujímavo podanú besedu si našli cestu viacerí predstavitelia mesta Ružomberok, bývalí ružomberskí futbalisti, funkcionári, tréneri, ako aj mládežníci a fanúšikovia. Vyvrcholením podujatia bol duel medzi dvomi našimi dorastencami, kde predviedli svoje vedomosti z odprezentovaných informácií.

Ďakujeme klubu ligových kanonierov za pútavo pripravenú prezentáciu a príjemne strávené poobedie.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK