11.12.2023

Martin Boďa sa odvďačil za dôveru

Pri víťazstve 2:1 nad Banskou Bystricou zavelil k obratu skóre na začiatku druhého polčasu striedajúci Martin Boďa, ktorý sa s nami po stretnutí podelil o svoje pocity.

Hoci si v prvom polčase vypracovali prvé šance Liptáci, zblokovaná lopta Martina Chriena a ani strela Alexandra Seleckého nesmerovali medzi žrde. Následne začali výrazne hroziť hostia, čoho vyústením bol gól Mareka Hlinku a Dukla bola pri chuti celý zvyšok úvodného dejstva. V prvom polčase sa nám nedarili veci, ktoré sme si povedali pred zápasom. Tie taktické pokyny. Preto došlo pred druhým polčasom k striedaniam. Som rád, že som mohol pomôcť mužstvu gólom k víťazstvu,“ povedal ružomberský útočník.

Pred druhým polčasom pristúpil tréner Ondřej Smetana so svojím realizačným tímom k dvom zmenám, keď Viktora Úradníka a Alexandra Seleckého vystriedali Adam Tučný s Martinom Boďom. Už krátko po príchode na trávnik sa títo dvaja hráči zapojili do gólovej akcie, keď po centri Adama Tučného skóroval hlavou Martin Boďa. „Som spokojný, keď mi dal tréner dôveru hneď od začiatku druhého polčasu. Som rád, že som mohol dať gól a pomôcť k víťazstvu,“ povedal autor presného zásahu na 1:1.

V 73. minúte skóroval Martin Chrien a Ružomberčania išli do vedenia 2:1. Následne ich súper viackrát nepríjemne zatlačil. „Myslím si, že už sme sa viac zamerali na to, aby sme ubránili ten výsledok. Predsa len sme vyhrávali, tak preto aj to nižšie postavenie. Už sme to chceli hocijako ukopať na tom ťažkom teréne. Futbalovo sa to už hrať nedalo, takže sme to chceli dohrať na víťazstvo,“ zhodnotil ďalší priebeh Martin Boďa.

Liptáci ustáli záverečný tlak súpera, keď vyriešili viaceré situácie pred svojou bránou a opäť viackrát podržal tím aj brankár Tomáš Frühwald. Na svoje konto si pripísali dôležité tri body a tak po predposlednom kole jesennej časti majú na svojom konte 21 bodov. Hrali sme doma, bol trošku ťažší terén, ale myslím si, že pre nás to bola asi miernejšia výhoda a chceli sme získať tri body a to sa nám aj podarilo,“ dodal futbalista obliekajúci dres s číslom osemnásť.

Foto: Stanislav Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK