11.12.2023

Martin Chrien skóroval proti svojmu bývalému klubu

Po domácej výhre s Banskou Bystricou 2:1 predstúpil pred prítomných novinárov aj autor víťazného gólu Martin Chrien.

Prvý polčas posledného tohtoročného domáceho duelu nenaplnil očakávania a Ružomberčania po ňom prehrávali gólom Mareka Hlinku 0:1. „Mali sme cieľ skúsiť to podobne, ako už bolo naším zvykom aj v predchádzajúcich zápasoch. V prvom polčase sme boli trošku zaspatí, ale v druhom polčase si myslím, že to bolo lepšie. Dali sme skorý gól a potom sa to zlepšilo,“ zhodnotil duel stredopoliar tímu spod Čebraťa.

Krátko po zmene strán vyrovnal hlavou Martin Boďa a v 73. minúte dokonal obrat krížnou strelou Martin Chrien. „Mal som očný kontakt so Samuelom Lavrinčíkom, tak mi to tam prehodil. Ešte som sa pozrel či je niekto pred bránou. Nik tam nebol, tak som vystrelil,“ spomenul si autor víťazného gólu na rozhodujúci moment stretnutia.

Na gólovej oslave sa prejavila skutočnosť, že Martin Chrien v minulosti pôsobil v Dukle Banská Bystrica.„Neteší ma dať gól svojim, lebo ten klub ma prakticky vychoval, ale som rád za každý gól,“ povedal Martin Chrien.

Po obrate skóre sa Ružomberčania neraz vzadu poriadne zapotili pri snahe hostí o vyrovnanie. Tím spod Čebraťa, opäť aj vďaka viacerým úspešným zákrokom Tomáša Frühwalda, zvíťazil 2:1. „Tak to vo futbale býva. Keď sa už zatiahnete a vyhrávate, tak sa snažíte udržať ten výsledok,“ zamyslel sa futbalista obliekajúci dres s číslom tridsať.

Výkop stretnutia bol z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok posunutý o dvadsaťštyri hodín a otáznik visel aj nad tým, či sa stretnutie bude môcť odohrať v nedeľu. Napokon sa hralo a Ruža si pripísala nesmierne dôležité body. „Bol to náročný zápas na ťažkom teréne, ale chceli sme to už odohrať. Myslím, že aj oni, aj my. Sme radi za tieto tri body, ktoré nám môžu pomôcť dostať sa do prvej šestky,“ dodal Martin Chrien.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK