12.12.2023

Výsledky mládežníckych tímov

Aj počas minulého týždňa mali naše mladé nádeje rušný program.

Starší žiaci sa cez víkend zúčastnili na jubilejnom tridsiatom ročníku turnaja žiakov U14 o Pohár Jozefa Vengloša v Banskej Bystrici, kde v konkurencii Slovana Bratislava, Dunajskej Stredy, RSC HAMSIK ACADEMY, Trenčína, Výberu SsFZ a Dukly Banská Bystrica obsadili štvrté miesto. Turnaj bol kvalitne obsadený slovenskou futbalovou špičkou. Podmienky v hale sú úplne iné ,ako podmienky na trávnikoch, na čo sme sa však dva týždne pred samotným turnajom pripravovali. Chlapcom ďakujem, že do toho dali všetko,“ zhodnotil účinkovanie na turnaji asistent trénera ružomberskej „štrnástky“ Samuel Kozolka.

Tím U11 sa v sobotu zúčastnil na turnaji HAMSIK CUP 2023 v Banskej Bystrici, kde obsadil v konkurencii rovesníkov z klubov RSC HAMSIK ACADEMY, FK Spišská Nová Ves, FC DAC 1904 Dunajská Streda a 1. FC Tatran Prešov prvé miesto a za najlepšieho hráča turnaja bol vyhlásený Leo Kráľ.

Kategória U10 sa v nedeľu predstavila na turnaji v Badíne, kde v konkurencii Partizánskeho, Spišskej Novej Vsi, Spartaka Trnava a dvoch výberov RSC HAMSIK ACADEMY, obsadila tretie miesto. Najlepším útočníkom bol Sebastian Dančo.

Tím U9 si v nedeľu na turnaji v Banskej Bystrici zmeral sily s rovesníkmi z klubov RSC HAMSIK ACADEMY, MFK Dukla Banská Bystrica, MFK Zvolen a FK Železiarne Podbrezová.

Futbalistky sa v sobotu zúčastnili na medzinárodnom turnaji žien v Havířově. V konkurencii tímov z Česka a Slovenska sa umiestnili na skvelom prvom mieste. Turnajom prešli bez zaváhania. Taktiež si domov viezli individuálne ocenenie a to konkrétne Darina Hrúziková za najlepšiu strelkyňu turnaja a Tatiana Sirejová za najlepšiu hráčku turnaja.

Kategória WU19 sa v nedeľu zúčastnila medzinárodného turnaja junioriek, ktorý sa konal taktiež v Havířově. V konkurencii tímov z Česka a Nemecka sa umiestnili na dobrom treťom mieste s tromi výhrami a tromi remízami.

V sobotu sa žiačky zúčastnili turnaja žiačok WU15 v Lučenci. Na turnaji sa predstavilo spolu osem tímov, pričom sa ružomberskému výberu podarilo dvakrát vyhrať, raz remizovať a dvakrát prehrať. Naše žiačky len o skóre nepostúpili do prvej štvorky a celkovo obsadili siedme miesto.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK