15.12.2023

Preview: V Košiciach uzavrieme jesennú časť

V sobotu 16. decembra 2023 o 15:00 odohráme v Košiciach osemnáste kolo Niké ligy. Pred posledným stretnutím v tomto roku sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ondřejom Smetanom.

Liptáci v minulom kole doma gólmi Martina Boďu a Martina Chriena otočili vývoj duelu s Banskou Bystricou a zvíťazili 2:1. Vždy je dobre takto zvládnuť zápas. Aj keď prvý polčas neprebiehal podľa našich predstáv, chlapci ukázali na ihrisku dobrú reakciu a to sa vždy cení. Víťazstvo je o to ešte cennejšie. Samozrejme aj s tým záverečným tlakom, kedy sme už chceli uhrať a postrážiť výsledok, tak že to chlapci zvládli. Bolo to veľmi cenné víťazstvo,“ pochválil tréner svojich zverencov.

Ruža má momentálne na svojom konte dvadsaťjeden bodov a patrí jej priebežná ôsma pozícia. Od deviatej Skalice ju delia tri body. Naopak, na siedmy Trenčín aj šiestu Duklu Banská Bystrica stráca päť bodov. V záverečnom kole jesennej časti sa mužstvo spod Čebraťa predstaví v Košiciach. S týmto súperom Liptáci v aktuálnom ročníku doma vyhrali gólom Samuela Šefčíka 1:0.

Tím z východu Slovenska ťahal nelichotivú sériu desať ligových duelov bez bodového zisku, no v posledných dvoch kolách vyhral na svojom štadióne nad Michalovcami 2:1 a remizoval v Zlatých Moravciach 1:1. V tabuľke sa nachádza s jedenástimi bodmi na desiatom mieste. Myslím si, že Košice sú tím, ktorý pôjde hore, ktorý sa bude zlepšovať. Pripravujeme sa na nich ako by sme chceli hrať, ako by sme chceli uspieť. Teraz je pre nás dôležité, aby sme boli maximálne koncentrovaní, nastavení na ten zápas a robili presne to, ako by sme sa chceli prezentovať,“ povedal Ondřej Smetana.

Ružomberok absolvoval počas prebiehajúcej jesene viaceré sľubne sa vyvíjajúce vonkajšie ligové súboje, no zatiaľ ani jeden nedoviedol do víťazného konca. Posledné zápasy sme hrali u ťažkých súperov a aj napriek tomu sme boli blízko víťazstvu. Napriek tomu sme boli blízko k víťazstvám a zároveň aj vieme koľko nás to stálo síl a práce. Verím, že sa ponaučíme, vyťažíme z predchádzajúcich zápasov maximum a do posledného zápasu pôjdeme poučení s maximálnym cieľom uspieť,“ skonštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Stanislav Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK