23.12.2023

Aký darček v detstve najviac potešil Ondřeja Smetanu?

Už zajtra je tu Štedrý deň a tak je tu čas na náš posledný predvianočný rozhovor. Tentokrát nám priblíži priebeh sviatkov vo svojej domácnosti hlavný tréner nášho A mužstva Ondřej Smetana.

Zajtra to zároveň budú presne dva mesiace od príchodu českého trénera do centra dolného Liptova. Ako sa mu zatiaľ páči pod Čebraťom? Prišiel som do tímu, kde sa mi ako trénerovi dobre pracuje, pretože ten tím je pracovitý a má chuť do práce. Aj realizačný tím je správne zapálený pre futbal. Takže celkovo je to prostredie veľmi príjemné,“ pochválil hlavný lodivod svojich zverencov aj kolegov.

Z blížiacich sa sviatkov sa určite poteší rodina šéfa ružomberského realizačného tímu, na ktorú počas posledných dvoch mesiacov nemal veľa času. Budem doma s manželkou a dcérami. Keďže som bol posledné mesiace prevažne v Ružomberku, teraz musím byť viac s nimi a vynahradiť im to. Budeme doma. Máme malú osemmesačnú dcérku, tak sa jej budeme venovať,“ prezradil Ondřej Smetana.

Ako budú prebiehať sviatočné dni? Mám rád kapra so šalátom a hrachovú polievku. To sú jediné také klasické tradície, ktoré dodržiavame, okrem toho, že máme vianočný stromček, ale liatie olova a podobné zvyky nepraktizujeme. Na Štedrý deň budeme doma. Na druhý deň navštívime mojich alebo manželkiných rodičov. Inač nás nič veľké nečaká,“ povedal tréner.

Ondřej Smetana pôsobil ešte ako hráč okrem Česka a Slovenska taktiež v Belgicku, Nemecku, na Cypre a v Rakúsku. Stretol sa niekde s nejakým netradičným, prípadne zaujímavým zvykom týkajúcim sa Vianoc? Najzaujímavejšie bolo, keď sme v Belgicku hrali na Vianoce. Majú tam podobný zvyk ako v Anglicku, že cez sviatky sa normálne hrá. Bol som tam sám. Potom po zápase sme mali voľno. V Nemecku prebiehajú Vianoce úplne rovnako. V Belgicku je rozdiel v tom, že slávia hlavne 25. decembra,“ spomenul si na svoje zážitky.

Na rozdiel od vyspovedaných hráčov, tréner počas sviatkov uprednostní trošku iný televízny žáner. Klasické rozprávky – S čerty nejsou žerty a Anděl na horách, to sú tie, ktoré mám rád a nenechám si ich ujsť. Doma si určite pozrieme aj rozprávku Anjel Pána,“ dal svoj typ pre divákov Ondřej Smetana.

V rozhovore sme sa vrátili aj do minulosti, keď si lodivod tímu spod Čebraťa spomenul na vianočný darček, ktorý ho doteraz najviac potešil. Pamätám si, že ako dieťa som dostal lyžiarky. Urobilo mi to veľkú radosť. Rád som lyžoval a dostal som také moderné, novšie lyžiarky, takže z toho som mal veľkú radosť. Dostával som aj futbalové veci ako kopačky alebo chrániče, ale ako dieťa si najviac spomínam na tento darček,“ povedal tréner.

Aj šéf ružomberského realizačného tímu využil na záver možnosť vysloviť svoje želanie pre ružomberských fanúšikov do nového roka: Poprial by som im, nech im v budúcom roku robíme viac radosti. Hlavne ale im prajem kľudné sviatky strávené spolu s rodinou bez starostí a zhonu. To si myslím, že je najlepšie a najdôležitejšie,“ zaželal Ondřej Smetana, ku ktorého prianiam sa pridávame aj my. Prajeme vám príjemné prežitie sviatkov a všetko dobré v novom roku 2024!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK