3.1.2024

Začala sa zimná príprava

V stredu 3. januára 2024 odštartoval ružomberský seniorský tím prípravu na jarnú časť Niké ligy, ktorej prvé jarné kolo je naplánované na 10. februára 2024, kedy si Ruža na svojom štadióne zmeria sily so Spartakom Trnava.

Liptáci sa začali pripravovať na jarnú časť veľmi rýchlo, už v tretí deň nového roka. „Teším sa a dúfam, že aj hráči. Z môjho pohľadu bola tá prestávka dostatočná. Pauza slúžila na odpočinok a načerpanie síl. Teraz chceme začať čo najskôr, nech máme priestor a nech máme čo najdlhšiu prípravu. Mám očakávania. Chceme pokračovať v nastolenej práci, posúvať sa a zlepšovať sa. To je cieľ v tejto príprave,“ povedal hlavný tréner A mužstva Ondřej Smetana.

V kádri zatiaľ nenastali oproti jesennej časti žiadne zmeny. Každý tréner a každý tím chce privádzať posily, oživovať tím. Aj my sa snažíme s vedením. Samozrejme všetko má nejaký čas a nejaký vývoj. Nie je to len o nás. Je to aj o tých kluboch. Vedú sa nejaké rokovania. Mierime na hráčov, ktorých chceme a ktorých chcú aj iné tímy. Chceme priviesť zaujímavých hráčov s potenciálom pre klub. To nie je jednoduché. Chce to nejaký čas, nejaký vývoj. Jednania prebiehajú. Verím, že budeme úspešní. Pokiaľ nie, máme tu množstvo svojich mladých hráčov, ktorých budeme posúvať a zlepšovať,“ zamyslel sa hlavný lodivod mužstva spod Čebraťa.

Súčasťou „Áčka“ je tak naďalej štvorica brankárov – Ivan Krajčírik, Tomáš Frühwald, Dominik Ťapaj a Branislav Sokol. Vieme, že tu nás netlačí situácia, ale tlačí nás zase z opačnej strany. Máme tam až pretlak. Máme kvalitu, za čo sme radi, ale vieme, že dlhodobo je to náročné a že niektorí brankári by sa mali posunúť. Na tom taktiež pracujeme a chceli by sme to nejako vyriešiť, ale ani to nie je iba v našich rukách. Je to aj na ostatných kluboch a na podmienkach. Nie je to niečo, čo by sme mohli tak jednoducho ovplyvniť,“ skonštatoval Ondřej Smetana.

Príprava sa začne v domácich podmienkach. Ruža si na úvod na svojom umelom trávniku zmeria sily s Pohroním a aj s poľským tímom Zaglebie Sosnowiec. Následne Liptáci odcestujú na sústredenie do Turecka. Tam plánujú odohrať tri stretnutia, o ktorých vás budeme priebežne informovať. Na záver absolvujú v Poľsku generálku s Górnikom Zabrze. „Máme ciele v tréningovom procese, v ktorých by sme sa chceli zlepšiť, čo sa nám ukázalo na konci jesene. Príprava nie je taká dlhá. Začíname 10. februára, čo utečie veľmi rýchlo. Máme tam sústredenie v Turecku. Tak akurát aby sme stihli to, čo máme naplánované a v čom sa chceme zlepšovať,“ predostrel plány hlavný tréner.

Ruža zimuje v Niké lige na ôsmom mieste s 22 bodmi, pričom na tímy od siedmeho po štvrté miesto stráca sedem bodov. V Slovnaft Cupe si zahrá štvrťfinále na pôde Dunajskej Stredy. Aké sú ciele do jarnej časti? Nemôžeme sa za nič skrývať. Začnem umiestnením. Skoro všetky tímy chcú skončiť v prvej šestke. Pokiaľ bude tá možnosť, budeme sa o to biť. Potom sa budeme biť o to, aby sme sa posúvali a ďalší rok aby sme sa dostali do tej šestky alebo ju atakovali. Čo sa týka herného prejavu, chceme zlepšiť to, čo nás trápilo a od čoho sme ustúpili vzhľadom na výsledky, že sme chceli bodovať a byť v hre o prvú šestku – zlepšiť medzihru, zlepšiť postupný útok, mať väčší balans v strede ihriska. To budú hlavné ciele. Samozrejme ďalej pracovať aj na tom, vďaka čomu sme získavali body. To treba určite zlepšovať, ale musíme zlepšiť aj zakladanie útokov, postupný útok a mať balans v strede ihriska,“ dodal Ondřej Smetana.

Zoznam hráčov A mužstva MFK Ružomberok:

Dominik Ťapaj, Tomáš Frühwald, Ivan Krajčírik, Branislav Sokol, Ján Maslo, Mário Mrva, Šimon Gabriel, Giuliano Antonio Marek, Alexander Selecký, Jakub Luka, Matúš Malý, Juraj Kotula, Oliver Luterán, Timotej Múdry, Kevin Švehla, Kristóf Domonkos, Samuel Šefčík, Samuel Lavrinčík, Adam Tučný, Marián Chobot, Marek Zsigmund, Martin Chrien, Viktor Úradník, Jan Hladík, Štefan Gerec, Martin Boďa, David Jackuliak

Program zimnej prípravy:

13. 1. 2024 o 13:00 MFK Ružomberok – FK Pohronie (Ružomberok, UT)
20. 1. 2024 o 13:00 MFK Ružomberok – Zaglebie Sosnowiec (Ružomberok, UT)
21. - 28. 1. 2024 Sústredenie Turecko
3. 2. 2024 o 13:30 Górnik Zabrze – MFK Ružomberok (Zabrze)

Foto: Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK