23.2.2024

Preview: V sobotu sa predstavíme v Zlatých Moravciach

V sobotu 24. februára 2024 o 15:00 odohrá Ružomberok v Zlatých Moravciach zápas 21. kola Niké ligy s domácim ViOnom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ondřejom Smetanom.

Liptáci po domácom víťazstve nad Spartakom Trnava 1:0, vyhrali rovnakým pomerom aj v Michalovciach, kde o zisku troch bodov rozhodol v závere prvého polčasu z pokutového kopu Martin Boďa. Ružomberčanom tak zatiaľ vychádza vstup do jarnej časti a v minulom kole si navyše pripísali prvú vonkajšiu ligovú výhru v tomto ročníku. „Vždy to poteší keď sa vyhráva, ale stále sú to len dva zápasy v dlhodobej súťaži. Pred nami je ešte veľa zápasov a množstvo mét. Takže vidím to tak, že sa musíme ďalej sústrediť. Nie je priestor pre uspokojenie. Čaká nás množstvo dôležitých zápasov. Musíme byť na ne koncentrovaní a sústredení,“ zamyslel sa tréner.

Nevýhodou víťazného stretnutia na Zemplíne bolo, že piatu žltú kartu dostali Martin Chrien a Samuel Lavrinčík. Futbalisti, ktorí svojimi výkonmi výrazne pomáhajú mužstvu preto nemôžu odohrať najbližšie stretnutie. „Bohužiaľ patrí to k futbalu a teraz sa nám to stalo. Na druhej strane to budú mať za sebou. Budeme si musieť poradiť bez nich. Preto je nás toľko. Myslím, že všetci sú pripravení chytiť sa šance a naskočiť. Teraz musia pomôcť ďalší hráči. Nedá sa na to pozerať inak, len tak, že nastalatáto situácia a my sa s ňou musíme pobiť. Verím, že chlapci majú za sebou kvalitnú prípravu, odohrali prípravné zápasy, že sú pripravení naskočiť do zápasu a že to zvládneme,“ povedal Ondřej Smetana.

Ruža doteraz získala dvadsaťosem bodov a v ligovej tabuľke jej patrí priebežná ôsma pozícia. Dve kolá pred rozdelením súťaže na dve šesťčlenné skupiny stráca päť bodov na siedmu Podbrezovú, šiesty Trenčín aj piatu Banskú Bystricu. Naopak, od deviatej Skalice delí Liptákov šesť bodov. V sobotu sa predstavia na pôde Zlatých Moraviec. Tie v aktuálnej sezóne zatiaľ ešte nevyhrali, so štyrmi bodmi sú na poslednom dvanástom mieste a v tomto týždni pristúpili k zmenám v realizačnom tíme. Vo ViOne skončil hlavný tréner Michal Hipp aj asistent Csaba Szorád. Mužstvo v najbližšom meraní síl povedie doterajší lodivod tamojšej „devätnástky“ Andrej Štefanka.

Ružomberčania v jeseni doma zdolali Zlaté Moravce 2:0, no na štadióne tohto súpera ťahajú negatívnu sériu, keďže pri rieke Žitave vyhrali naposledy v roku 2016. „Priznám sa, že tieto šnúry a štatistiky idú skutočne mimo mňa. Tento zápas bude pre nás ešte náročnejší, ako ten minulý. Myslím si, že Zlaté Moravce majú oveľa lepší tím ako predchádzajúci súper. Majú silu hlavne smerom dopredu. Musíme sa na to dobre pripraviť a pripraviť sa aj na nás, ako budeme nebezpeční smerom dopredu. Samozrejme budeme eliminovať ich silné stránky a ich ofenzívnych hráčov. Myslím si, že nás čaká oveľa ťažšie prostredie ako pred týždňom a musíme byť na to pripravení,“ odhodlane dodal šéf ružomberského realizačného tímu.

Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK