9.3.2024

Martin Boďa viackrát zamestnal súperovu obranu

Ružomberčania vstúpili do nadstavbovej časti Niké ligy domácou prehrou so Slovanom Bratislava 0:1. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity útočník Martin Boďa.

V prvom polčase prítomní diváci nevideli veľa príležitostí. Ružomberský brankár Tomáš Frühwald si poradil so zakončeniami Matúša Vojtka aj Juraja Kucku. Na opačnej strane Martin Chrien pohotovou strelou zblízka neprekonal Milana Borjana a Oliver Luterán mieril nad brvno. Bodku za úvodným polčasom dal gól Nina Marcelliho, po ktorom Liptáci prehrávali 0:1. Pociťovali domáci hráči prílišný rešpekt zo súpera? „Možno, že aj trochu áno. Vedeli sme, že im budú chýbať viacerí kľúčoví hráči. Škoda, že sme z toho nevyťažili viac. Myslím si, že remíza by bola spravodlivá,“ skonštatoval hráč obliekajúci dres s číslom osemnásť.

Po zmene strán sa mužstvo spod Čebraťa viac osmelilo smerom dopredu. Pri ich najväčších šanciach bol Martin Boďa, ktorého dve nebezpečné hlavičky vyrazil Milan Borjan a jedna letela tesne vedľa. „Priznám sa, že pri tej z rohového kopu som sa pozrel v poslednej chvíli a myslel som si, že je to gól, ale brankár Borjan ukázal svoju kvalitu,“ spomenul si Martin Boďa na hlavičku po rohovom kope Alexandra Seleckého z úvodu druhého dejstva.

Zaujímavú šancu mal aj Matúš Malý, keď vystrelil po rohovom kope tesne vedľa vzdialenejšieho horného rohu, prípadne tiež Alexander Selecký, no tiesnený, neupratal hlavou v nadstavenom čase loptu do siete. Za hostí pohrozili strelami smerujúcimi tesne vedľa Jaromír Zmrhal a Cesar Blackman. „Bol to ťažký zápas. Vedeli sme, že Slovan má kvalitu. Do zápasu sme ale išli s tým, že chceme vyhrať, natiahnuť šnúru bez prehry. V druhom polčase sme mali šance. Škoda, že z nich nepadol aspoň jeden gól. Myslím si, že remíza by bola zaslúžená,“ zhodnotil ružomberský útočník.

Po úvodnej prehre 0:1 so Slovanom Bratislava zostávajú Liptáci v nadstavbovej skupine o titul na šiestom mieste so ziskom 34 bodov. Najbližšie sa predstavia v sobotu 16. marca 2024 o 15:00 v Podbrezovej. Aké sú plány do ďalších duelov? „Ciele máme čo najvyššie. Chceli sme začať už týmto zápasom. Škoda, že sme doma nepotvrdili šnúru zápasov bez prehry. O to viac budeme namotivovaní na najbližší zápas,“ dodal Martin Boďa.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK