15.3.2024

Preview: V sobotu sa predstavíme v Podbrezovej

V sobotu 16. marca 2024 o 15:00 odohrá Ružomberok v Podbrezovej druhé kolo nadstavbovej časti Niké ligy. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom trénera Petrom Tomkom.

Ruža minulý víkend vstúpila do nadstavby domácim súbojom so Slovanom Bratislava, ktorému podľahla 0:1. „Myslím, že hlavne chalani si zaslúžia rešpekt za to, ako pristúpili k zápasu. Druhý polčas to iba dokumentoval. Počas druhého polčasu sme boli ten tím, ktorý určoval tempo, aj keď Slovan bol samozrejme trošku oslabený a hral aj takticky na výsledok. Myslím si ale, že počas celého zápasu bolo vidieť naše veci, ako sme chceli prekonať súpera. Bol to dobrý výkon až na koncovku, kde sme bohužiaľ nedali gól,“ zhodnotil asistent trénera predchádzajúce meranie síl.

Liptáci majú na svojom konte naďalej 34 bodov a v skupine o titul sa nachádzajú na šiestej pozícii, pričom rovnaký bodový zisk patrí aj piatej Podbrezovej a práve na jej trávniku sa v sobotu predstavia. Železiari si navyše v stredu spravili chuť na Tehelnom poli, kde v štvrťfinále Slovnaft Cupu vyhrali nad domácim Slovanom Bratislava 3:1, vďaka čomu postúpili spolu s Ružomberkom, Trnavou a Lipanmi do pohárového semifinále, čo sa im podarilo naposledy pred vyše dvadsiatimi rokmi.

S tímom z Horehronia sa Ružomberčania v tomto ročníku zatiaľ stretli dvakrát, pričom v prvom prípade prehrali v Podbrezovej 0:5, no v druhom sa po domácej výhre 2:1 tešili z postupu do prvej šestky. „Podbrezová je súper, s ktorým sa stretávame v krátkom slede už druhýkrát. Domáci zápas sme zvládli. Potrebovali sme uspieť. Je to kvalitný súper hlavne z pohľadu ofenzívy. My zase budeme chcieť vidieť v zápase naše veci a budeme chcieť uspieť. Samozrejme nepôjdeme do zápasu s tým, že budeme čakať, čo spraví súper. Máme alternatívy, z ktorých budeme chcieť vyťažiť maximum a byť úspešní aj výsledkovo,“ povedal Peter Tomko.

Hlavný tréner Ondřej Smetana videl v domácom súboji so Slovanom Bratislava tretiu žltú kartu v sezóne. Z tohto dôvodu najbližší duel nebude môcť viesť z lavičky. „Je to pre nás nová situácia. V tejto pozícii sme ešte neboli, ale myslím si, že máme kvalitný a veľký tím. Taktiež realizačný tím a všetci budeme na sto percent pripravení na to, aby sme herne aj výsledkovo zvládli tento zápas,“ skonštatoval asistent trénera klubu spod Čebraťa.

Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK