30.3.2024

Adam Tučný: „Mám zmiešané pocity“

Ružomberok v treťom kole nadstavbovej časti Niké ligy doma remizoval s Dunajskou Stredou 1:1. Po stretnutí predstúpil pred novinárov autor vyrovnávajúceho gólu Adam Tučný.

Liptáci mali aktívny vstup do úvodného dejstva, no súper ich nepúšťal do výraznejších šancí. Blízko ku gólu mali Samuel Šefčík s Martinom Boďom, ale obidvom stihol zmariť príležitosť Milán Vitális. Postupom času prebrali iniciatívu hostia a ich snaha vyústila do úvodného gólu, ktorý strelil v 38. minúte z pokutového kopu Moussa Koné. „Prvý polčas sme začali veľmi dobre. Mali sme prevahu. Potom ku koncu nás trošku zatlačili. Do druhého polčasu sme zase naskočili lepšie a myslím si, že za druhý polčas sme si zaslúžili vyhrať,“ zhodnotil futbalista obliekajúci dres s číslom sedemnásť.

Po zmene strán sa domáci hráči snažili o vyrovnanie. Prvú väčšiu šancu druhého dejstva mali síce hostia, no Dominik Ťapaj vyrazil strelu Alejandra Mendeza. Následne v 60. minúte získalo mužstvo spod Čebraťa priamy kop. Exekúcie štandardnej situácie sa zhostil striedajúci Adam Tučný a peknou strelou do horného rohu vyrovnal na 1:1. „Išiel som do zápasu s tým, aby som dal gól alebo aby som pomohol tímu vyrovnať stav a to sa mi aj podarilo. Zobral som si ten priamy kop, veril som si. Dobre som to trafil, čiže podľa mňa dobrý gól,“ spomenul si Adam Tučný na svoj presný zásah.

V ďalšom priebehu najskôr Martin Boďa hlavičkoval pod brvno, lenže Aleksandar Popović v poslednej chvíli vyrazil loptu na rohový kop. Na opačnej strane sa rútil na bránu Fernand Goure, ale Dominik Ťapaj výborným zákrokom podržal mužstvo. Od 84. minúty hrali Liptáci v početnej nevýhode, keď dostal červenú kartu Adam Tučný. Pred koncom ešte pohrozil strelou spoza šestnástky Samuel Lavrinčík a bodku za duelom dala hlavička Fernanda Goureho, letiaca tesne vedľa. Aj tretí vzájomný ligový duel týchto súperov v aktuálnej sezóne sa skončil 1:1. „Je to zaujímavé. Oni sú tiež dobrý tím, čiže nie je to jednoznačné. Myslím si, že to bol dobrý futbal,“ skonštatoval ružomberský stredopoliar.

Pre Adama Tučného išlo o špecifické stretnutie. Prišiel do hry na začiatku druhého polčasu, strelil pekný gól, no v závere bol jeho súboj s Mateusom Brunettim posúdený ako faul na červenú kartu a tak musel predčasne opustiť trávnik. „Ešte som sa nestretol s takouto situáciu. Je to zaujímavé. Neviem či sa mám tešiť z gólu alebo byť sklamaný z červenej karty. Takže mám zmiešané pocity,“ povedal hráč, ktorý bol počas nedávnej reprezentačnej prestávky pri výhrach SR “21“ v prípravných stretnutiach nad Španielskom a Maltou, pričom v druhom súboji aj skóroval. Napriek nahustenému programu nepociťoval únavu: „Mali sme za sebou dlhý týždeň v reprezentácii, ale prišli sme nachystaní aj so spoluhráčmi. Myslím si, že aj reprezentačná prestávka bola dobrá.“

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK