1.4.2024

Preview: „Uvedomujeme si dôležitosť tohto zápasu“

V utorok 2. apríla 2024 o 16:00 odohrá Ružomberok v Lipanoch semifinále Slovnaft Cupu. Pred pohárovým duelom sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ondřejom Smetanom.

Liptáci cez víkend odohrali ligový duel s Dunajskou Stredou. Dramatické stretnutie sa skončilo 1:1, keď sa po hodine hry postaral o vyrovnanie utešenou strelou z priameho kopu Adam Tučný, ktorému radosť z presného zásahu pokazila šesť minút pred koncom riadnej hracej doby červená karta. „Ak sa na stretnutie pozrieme podľa priebehu a vylúčenia, tak bod asi berieme. Myslím si ale, že sa z toho dalo vyťažiť viac. Samozrejme poznáme silu a organizáciu súpera. Skončilo to remízou a už s tým nič nespravíme,“ zhodnotil tréner uplynulé meranie síl.

V piatok dostal v bráne priestor Dominik Ťapaj a podal sympatický výkon. Hostia ho prekonali len z pokutového kopu, pričom ani vtedy nebol ďaleko od úspešného zákroku a neskôr nepustil za svoj chrbát dve veľké šance tímu zo Žitného ostrova. „Zámer bol jednoduchý. Máme kvalitných brankárov. Tomáš Frühwald mal navyše náročný program – veľa cestovania a zápas. Tím je široký. Všetkých potrebujeme mať k dispozícii a potrebujeme ich mať pripravených. Nastal čas, aby išiel do brány Dominik Ťapaj. Ukázal kvalitu a silu našej brankárskej trojice,“ pochválil Ondřej Smetana svojich zverencov a vyjadril sa aj k piatkovej absencii Martina Chriena: „Má menší zdravotný problém, takže si myslím, že čoskoro bude k dispozícii, pripravený zasiahnuť do zápasov.“

Ruža má po troch kolách nadstavbovej časti na svojom konte 38 bodov a nachádza sa na piatej pozícii. Popri ďalších ligových dueloch sa teraz musí zamerať aj na Slovnaft Cupu. Už v utorok totiž cestuje do Lipian, kde odohrá prvý z dvoch semifinálových duelov. Následná odveta je na programe v Ružomberku v utorok 16. apríla 2024 o 15:30. Odeva Lipany je účastníkom 3. ligy – skupiny VÝCHOD a v zatiaľ poslednom súťažnom meraní síl prehrala so Sninou 0:1. V tabuľke jej s 29 bodmi patrí ôsme miesto, i keď rovnaký bodový zisk má aj siedme Kalinovo a šiesta Slavia TU Košice. Zatiaľ čo mužstvo spod Čebraťa v aktuálnom ročníku pohárovej súťaže prešlo cez Diviaky, Zubrohlavu, Liptovský Mikuláš, Pohronie a Dunajskú Stredu, cesta Lipian do semifinále viedla cez Pribiš, Hnúšťu, Dolný Kubín, Makov, Myjavu a Skalicu.

Liptáci sa s týmto súperom stretli v pohárovej súťaži už trikrát. Zatiaľ vždy sa po záverečnom hvizde tešili z postupu Ružomberčania, no okrem roku 2020, kedy Ruža zvíťazila 4:0, to bola v sezónach 2010/11 aj 2021/22 tesná výhra 1:0. „Uvedomujeme si dôležitosť toho zápasu. Je to pre nás momentálne najdôležitejší zápas sezóny. Verím, že hráči si to uvedomujú. Všetci si uvedomujeme dôležitosť toho zápasu. Vieme, aké majú Lipany prednosti, akú majú doma silu, ako vedia byť nepríjemní a aké to je prostredie. Musíme sa na to pripraviť,“ odhodlane skonštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

Priamy prenos zo stretnutia odvysiela JOJ Šport a k dispozícii bude aj na Niké TV. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK