5.4.2024

Preview: V sobotu hráme doma so Spartakom Trnava

V sobotu 6. apríla 2024 o 15:00 odohrá Ružomberok domáci zápas štvrtého kola nadstavbovej časti Niké ligy so Spartakom Trnava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ondřejom Smetanom.

Ružomberčania si počas týždňa spravili chuť prvým semifinálovým duelom Slovnaft Cupu v Lipanoch, kde vyhrali 5:0, keď otvoril skóre Jan Hladík a následne zaznamenal štyri góly Štefan Gerec. Týmto výsledkom sa mužstvo spod Čebraťa výrazne priblížilo k postupu do finále. „Splnil sa scenár, o ktorom sme ani nesnívali. Myslím si ale, že sa presne ukázalo, aké je dôležité byť dobre nastavení a chcieť. Potom sa také veci môžu stávať. Je to niečo, čo by z chlapcov malo automaticky vychádzať a malo by im to byť vlastné. Som rád, že sme to zvládli,“ zhodnotil tréner pohárový duel.

Cez víkend musia ale Liptáci opäť preladiť svoju pozornosť na Niké ligu. Doteraz v nej získali 38 bodov a v nadstavbovej skupine o titul im patrí piata priečka, pričom strácajú jedno víťazstvo na štvrtú Dunajskú Stredu a delia ich štyri body od šiestej Podbrezovej. V sobotu na svojom trávniku privítajú Spartak Trnava, ktorý sa so 48 bodmi nachádza na druhom mieste.

Aj klub z Malého Ríma v týždni zvládol prvý semifinálový duel Slovnaft Cupu, keď doma zdolal Podbrezovú 1:0. „Ako som už vravel v jednom rozhovore, čaká nás veľmi kvalitný súper. Účastník skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy UEFA, druhý tím tabuľky, semifinalista Slovnaft Cupu, takže to hovorí samé za seba,“ vyjadril sa Ondřej Smetana na adresu súpera.

Ružomberčania sa v aktuálnom ročníku stretli so Spartakom Trnava zatiaľ dvakrát, keď v základnej časti Niké ligy remizovali na jeho pôde 2:2 a doma vyhrali 1:0. „Ako s každým tímom, ideme do zápasu s tým, že chceme uspieť. Spraviť všetko pre to, aby sme vyhrali. Proste chcieť. To je ten parameter, od ktorého sa všetko odvíja. Takto by sme na to mali byť pripravení,“ predostrel plány šéf ružomberského realizačného tímu.

Z dôvodu trestu za červenú kartu nebude môcť hrať Adam Tučný. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Voyo. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK