7.4.2024

Alexander Selecký: „Je to fantázia“

Ružomberok v sobotnom zápase štvrtého kola nadstavbovej časti Niké ligy vyhral nad Spartakom Trnava 2:1.

Prvý polčas nepriniesol veľa šancí. Najväčšiu mal v 30. minúte Jan Hladík, lenže Dominik Takáč vyrazil jeho strelu. Po zmene strán sa dianie na trávniku zmenilo a v 56. minúte otvoril skóre Alexander Selecký. „Oliver Luterán hádzal aut z druhej strany. Už pomerne dlho trénujeme dlhé auty s trénerom Jožkom Kapláňom, čiže je to aj jeho zásluha. Dostalo sa to až na zadnú žrď. Tam som už ani nad ničím nerozmýšľal, len som to prepálil a padlo to tam. Som za to rád,“ opísal futbalista obliekajúci dres s číslom dvadsaťosem svoj presný zásah.

Takmer ihneď sa hosťom podarilo vyrovnať, keď skóroval Philip Azango. Následne sa obidva tímy snažili stiahnuť víťazstvo na svoju stranu. Šance mali aj hostia, no zdalo sa, že domáce mužstvo v posledných minútach aktívnejšie ide za trojbodovým ziskom. „Hneď na začiatku druhého polčasu sme mali šance. Vedeli sme prekonať ich blok. Dali sme aj gól. Myslím, že nás to nabudilo. Dodalo nám to vieru, že môžeme dať aj druhý gól,“ zamyslel sa Alexander Selecký.

V závere nadstaveného času po rohovom kope skóroval Matúš Malý. Rozhodujúci gól v poslednej chvíli má vždy špecifickú príchuť. „Je to fantázia a sme za to všetci radi,“ povedal ružomberský obranca a ďalej pokračoval: Prežívame obrovskú radosť, pretože sme vyhrali nad Trnavou. Nie nadarmo sú druhí v tabuľke. Potvrdili to aj v tomto zápase. Myslím, že sa na celý zápas dobre pripravili. Mali sme s tým problém hlavne v prvom polčase. Vedeli na nás. Cez prestávku sme si v šatni povedali nejaké veci. Zmenili sme systém. Myslím, že to nám pomohlo a dali sme dva góly.“

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK